Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, το οποίο μετά από τρία χρόνια αναβολής του λόγω της πανδημίας, ετοιμάζεται να καταγράψει φέτος ρεκόρ συμμετοχών αλλά και επισκέψεων στην πόλη της Ξάνθης με το τουριστικό ενδιαφέρον για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση να είναι έντονο από Βουλγαρία και Τουρκία.

 

«Όνειρα χρώματα, μυρωδιές αρώματα» είναι το θέμα του Ξανθιώτικου καρναβαλιού που θα διεξαχθεί στις 26 Φεβρουαρίου και θα περιλαμβάνει πάνω από 30 πολιτιστικούς συλλόγους με αποκριάτικες στολές και άρματα του 2020.

 

Σύμφωνα με το Xanthinews.gr τα τηλέφωνα για δήλωση συμμετοχής στην παρέλαση έχουν πάρει «φωτιά» ενώ για το τριήμερο των αποκριάτικων εκδηλώσεων ο δήμος Ξάνθης αναμένει να «σπάσει» το ρεκόρ του 2019 (100.000 περίπου επισκέπτες).

 

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του κέντρου πολιτισμού Ηλίας Ασκαρίδης στην ΕΡΤ 3 ανέφερε ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι ακόμη υπό διαμόρφωση. «Οι πολιτιστικοί σύλλογοι που θα λάβουν μέρος θα είναι περίπου 30-35 με ποικιλία αποκριάτικων στολών. Επικρατεί πανικός με τα τηλέφωνα που δεχόμαστε από Βουλγαρία, Τουρκία, Αθήνα και Κρήτη και ζητούν να κλείσουν στολές για την παρέλαση», είπε χαρακτηριστικά.

 

Πληρότητα έως και 100%

 

Η Ξάνθη που έχει καθιερωθεί την βασίλισσα του Καρναβαλιού, θα πλημμυρίσει με χιλιάδες εγχώριους επισκέπτες αλλά και τουρίστες από το εξωτερικό, ενισχύοντας έτσι την οικονομία του τόπου που δέχεται πολλαπλά χτυπήματα. Οι πληρότητες μάλιστα, στα τουριστικά καταλύματα τόσο της περιοχής αλλά και των κοντινών πόλεων για το τριήμερο των Αποκριών θα αγγίξουν το 100% μιας και οι προκατήσεις κυμαίνονται ήδη σε ικανοποιητικά επίπεδα, θυμίζοντας εποχές προ πανδημίας. «Μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, ακόμη και πάνω από 100.000 αναμένουμε φέτος καθώς μετά από τρία χρόνια διεξάγονται όλες οι εκδηλώσεις χωρίς μέτρα και περιορισμούς. Όλα τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα είναι γεμάτα», τόνισε ο Ηλίας Ασκαρίδης.

 

Η βραδινή παρέλαση και οι εκπλήξεις

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κέντρου πολιτισμού εκτός από το καρναβάλι, τον αποκριάτικο διάκοσμο σε σημεία της πόλης, θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση στις 25 Φεβρουαρίου αλλά και η παιδική καρναβαλική παρέλαση με συμμετοχές νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων.

 

Η Ξάνθη υπόσχεται επίσης ξεχωριστές εκπλήξεις καθώς το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου μαζί με τους εθελοντές σχεδιάζουν ιδιαίτερα δρώμενα. Στον σχεδιασμό του προγράμματος περιλαμβάνονται ακόμη και συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και με δωρεάν είσοδο. Μετά το πέρας της Κυριακάτικης παρέλασης αρμάτων και καρναβαλιστών θα λάβει χώρα το «κάψιμο του Τζάρου», σηματοδοτώντας και την λήξη των εορτασμών.

Πηγή: makthes.gr