Συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 στο γραφείο του υπουργού στην Καβάλα.

 

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ανάλυση ζητημάτων αστυνομικής φύσεωςτης Περιφέρειας ΑΜΘ με έμφαση σε αυτά της Αστυνομίας Καβάλας.

 

Αναλυτικά, το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

 

Γνωρίζεται ότι σήμερα Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, αντιπροσωπεία της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποίησε θεσμική συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας - Βουλευτή Ν.Δ. Καβάλας κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο, στο πολιτικό του γραφείο στην Καβάλα.

 

Στόχος ήταν η ανάδειξη και περαιτέρω ενημέρωση του κ. Υπουργού, επί των κυριότερων αστυνομικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας, που υπηρετούν στις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, αλλά και των υπόλοιπων αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας.

 

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Πρόεδρος της Ένωσής μας Αστυνόμος Α΄ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ Άγγελος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) Αστυν. Υποδ/ντής ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος και οι Αντιπρόσωποί μας στην Π.Ο.ΑΞΙ.Α Αστυν. Υποδ/ντής ΣΙΜΟΥΔΗΣ Κωνσταντίνος και Αστυνόμος Α΄ ΚΟΨΙΔΑΣ Αθανάσιος.

 

Ο Πρόεδρός μας, αρχικά μετέφερε τις ευχαριστίες του Δ.Σ. της Ένωσης στον κ. Υπουργό για τη διαχρονική στήριξη του και το ενδιαφέρον στα θέματα της Ένωσής μας, μέσα από τη διπλή ιδιότητα του (Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Καβάλας) και παράλληλα του ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που επιτελεί στο νευραλγικό αυτό Υπουργείο.

 

Εν συνέχεια αναπτύχθηκαν τα τρέχοντα θεσμικά ζητήματα του κλάδου, που αφορούν το Μ.Τ.Σ. και τη χορήγηση του Βοηθήματος Οικονομικής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ), καθώς και μείζονα οικονομικά και ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά ζητήματα, τα οποία έχουν υποβληθεί μέσα από τα συλλογικά όργανα της Ομοσπονδίας μας στην πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 

Ακολούθως, αναλύθηκαν ειδικότερα ζητήματα αστυνομικής φύσεως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έμφαση σε αυτά της τοπικής Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, όπου αφενός τονίστηκε ο πολυεπίπεδος και καθημερινός αγώνας των αστυνομικών για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αφετέρου αναπτύχθηκαν οι θέσεις/προτάσεις της Ένωσής μας για διάφορα υπηρεσιακά ζητήματα της επικαιρότητας.

 

Ο κ. Υπουργός, με τη σειρά του, ευχαρίστησε αρχικά για τη θεσμική παρουσία της Ένωσής μας, προκειμένου να συζητηθούν τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

 

Στο πλαίσιο αυτό μας ενημέρωσε ότι η συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραμένει αγαστή και ότι τα αστυνομικής φύσεως προβλήματα αποτελούν ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση, μέσα από την δρομολόγηση λύσεων στα ειδικά θέματα των ένστολων πολιτών της χώρας (στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών κλπ) και εκ μέρους του θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθησή τους σε κυβερνητικό επίπεδο.

 

Η ουσιαστική καθ' όλα συνάντηση έκλεισε με την επίδοση υπομνήματος, καθώς και με τη συμβολική επίδοση στον κ. Υπουργό, χειροποίητης εικόνας της Παναγίας.    

 

(δελτίο Τύπου Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης)