γράφει η

Φανή Σοβιτσλή

 

Την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) με επικεφαλής τον πρόεδρο, δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, συνοδεία του Μητροπολίτη Νεαπολέως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και δημάρχων από την Κεντρική Μακεδονία.

 

Στο φάρο των ορθοδόξων χριστιανών, στην «Αίθουσα του Θρόνου», υποδέχθηκε τους αιρετούς ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος, ο οποίος νωρίτερα συμμετείχε στον εσπερινό στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, με αφορμή την αυριανή γιορτή του Αθανάσιου του Μέγα.

 

Ο Παναγιώτατος φανερά συγκινημένος αγκάλιασε με θέρμη την ελληνική αποστολή, τονίζοντας ότι αισθάνεται χαρά και αγαλλίαση επειδή, όπως είπε «μ’ αρέσει η επικοινωνία με τους ανθρώπους και διότι βλέπω ότι εμείς οι ολίγοι που μείναμε εδώ δια λόγους ανεξαρτήτως της θελήσεως μας, δεν είμαστε μόνοι. Μας σκέπτονται, προσεύχονται για εμάς, μας αγαπούν, μας στηρίζουν στον καθημερινό μας αγώνα, τον τραχύ».

 

Δύσκολη καθημερινότητα

 

Απευθυνόμενος στους δημάρχους από την Κεντρική Μακεδονία ο κ.κ Βαρθολομαίος μίλησε για τον σημαντικό ρόλο του στο Πατριαρχείο και τον αγώνα του για τη διατήρηση και προστασία του ελληνισμού, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τη δύσκολη καθημερινότητά του στο Πατριαρχείο, που κρατά όπως τόνισε «με νύχια και με δόντια».

 

Μάλιστα αναφέρθηκε και στην καταγωγή πολλών από τους αιρετούς, λέγοντας «χαίρομαι πολύ που πολλοί από εσάς έχετε τις ρίζες σας στη Μικρά Ασία. Και αυτή τη φορά ήρθατε να μας δείξετε την αγάπη σας. Το προσκύνημα στην Τρίγλια είναι ένα από τα πολλά προσκυνήματα τα οποία εγκαινιάσαμε τα τελευταία χρόνια».

 

 

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο εδώ: makthes.gr