Ο θεατρικός συγγραφέας Αντώνης Κούφαλης αποχαιρετά την Καίτη Παναγιωτόπουλου με ανασύροντας γλυκές αναμνήσεις του παρελθόντος.

 

Συγκεκριμένα έγραψε:

 

Αντίο,  Καίτη Αγαπημένη

 

Αύριο το μεσημέρι αποχαιρετουμε με βαθιά θλίψη την Καιτη Παναγιωτοπουλου, κομματι πολυτιμο της πολης και της ζωής μας.

 

Όχι  μονο γιατί ήταν η σύζυγος του μέντορα  μας στη δικηγορια  Γιάννη Παναγιωτοπουλου ούτε ως μητέρας του υπουργού Εθνικής  Άμυνας Νίκου, αλλά γιατί ως φιλη αληθινη εδώ και 30 και πλέον χρόνια, επεδρασε με την ισχυρη προσωπικοτητα  της στο τόξο της ζωής μας.

 

Από την εποχή  της  εφηβείας μας ως υπεύθυνη της αμερικανικής βιβλιοθήκης  που μας υποδεικνυε και μας προμηθευε ξενόγλωσσα και άλλα λογοτεχνικά  βιβλία χορηγωντας μας τις περιζήτητες τότε κάρτες δανεισμου, με μακριά μαλλιά, φιγούρα εντυπωσιακή αλά ηρωίδα του Κασσαβετης, ως φιλη αγαπημένη αργότερα με ατελείωτα ξενύχτια και τον Αντρέα Βουτσινα διπλα μας στο θρυλικό Μποεμ, ως  συντροφιά στα γιορταστικα τραπέζια, ως ανεκτιμητη παρουσία σε χαρές θεατρικες και  λύπες ανθρώπινες.

 

Η Καιτη παιρνει μαζί της μισο αιωνα ζωής μιας πόλης οπου δίδαξε το modus vivendi, τον ανορθόδοξο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς, ως κώδικα για τον σεβασμό της αξιοπρέπειας του άλλου.

 

Η ταπεινοτητα ήταν ο ιδιωτικός της λόγος ως δημόσιος.

 

 Η ζωή της ο γιος της, η χαρά της, η έγνοια της.

 

Ο κλονισμός της υγείας της άλλαξε ωστοσο το κέντρο βάρους της . Βαρυναν όλα, το χιούμορ του Γιάννη, οι έξοδοι, τα ευχάριστα της καθημερινότητας.

 

Στο ΓΝΑ όλοι έμειναν άναυδοι από την αθόρυβη σιωπηλή παρουσία μιας ασθενούς που δεν απαιτούσε ποτέ  τίποτα.

 

Έτσι έφυγε η Καίτη. Αφηνοντας μας, το αποτύπωμα μιας περισσότερο από κοινωνικής δύναμης, μιας αληθινά αφοσιωμένος φίλης......