Οι Εκδόσεις Φυλάτος και η Art, Book Therapist & συγγραφέας Στεφανία Τσακιράκη προσκαλούν το φιλαναγνωστικό κοινό σε μια πρωτότυπη Λέσχη Βιβλίου και Τέχνης, στην καρδιά της οποίας θα βρίσκονται η αυτογνωσία, η αποδοχή, η αγάπη του εαυτού, η ολότητα και η ελευθερία του ατόμου.

 

Οι ποιότητες αυτές βρίσκονται στην καρδιά του βιβλίου «Η τέχνη μου να Είμαι εγώ» της Στεφανίας Τσακιράκη  που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φυλάτος. Το βιβλίο αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς αυτών των συναντήσεων, οι οποίες στόχο έχουν να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν σε αυτές τις έννοιες και στο βίωμά τους.

 

Όπως λέει και η Στεφανία «εάν υπάρχει μια μονάχα Τέχνη την οποία αξίζει όλοι μας να καλλιεργήσουμε, αυτή είναι η Τέχνη του Είμαι εγώ» και σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι να ανακαλύψουν οι συμμετέχοντες τη δική τους Τέχνη!

 

Η ίδια η συγγραφέας, η οποία είναι βιβλιοθεραπεύτρια και art therapist, θα προσκαλεί κάθε φορά τα μέλη της Λέσχης σ’ έναν εσωτερικό και εξωτερικό διάλογο, χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα της εργαλεία: Τα βιβλία και την τέχνη (Slow Art).

 

Κέντρο της Λέσχης θα αποτελεί το βιβλίο «Η τέχνη μου να Είμαι εγώ», αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα είναι το μοναδικό έργο με το οποίο θα ασχοληθούν τα μέλη της Λέσχης. Ο Ζορμπάς, ο Νίτσε, ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον και τόσοι άλλοι αναμένεται να συμπορευτούν με την παρέα αυτή των βιβλίων και της τέχνης.

 

Επιλέγοντας κανείς να γίνει μέλος αυτής της διαφορετικής Λέσχης Βιβλίου και Τέχνης θα βιώσει μοναδικές αναγνωστικές εμπειρίες και θα δει τη σχέση του με το βιβλίο να αλλάζει!

 

 

Πληροφορίες.

 

Χειμερινός κύκλος συναντήσεων: Δευτέρα 12/12/22, 16/01/23, 13/02/23

 

Ανοιξιάτικος κύκλος συναντήσεων: 13/03/23, 10/03/23, 08/03/23

 

Δευτέρα, 17:30-19:00

 

Η Λέσχη θα διεξάγεται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom.

 

Μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι αγορά ενός βιβλίου (έντυπο) «Η τέχνη μου να Είμαι εγώ» από το eshop των Εκδόσεων Φυλάτος: https://fylatos.com/shop/η-τέχνη-μου-να-είμαι-εγώ/

 

Με την αγορά οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν σύνδεσμο εγγραφής στη «Λέσχη Βιβλίου και Τέχνης.»

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο Η τέχνη μου να Είμαι εγώ.

 

Η τέχνη μου να Είμαι εγώ είναι ένα εσωτερικό ταξίδι 17.653 χιλιομέτρων σε είκοσι τρία μουσεία

της Ευρώπης με στόχο την αναζήτηση της αγάπης, εκεί που πολλοί θεωρούν πως δεν έχει θέση. Όμως, το κλειδί για να αναγνωρίσουμε πως η αγάπη υπάρχει παντού, είναι να τη βρούμε

πρώτα μέσα μας.

 

Στο βιβλίο αυτό, η αφηγήτρια διηγείται στη Μητέρα τη δική της διαδρομή προς την αποδοχή, τη

συγχώρεση, την αγάπη και, τελικά, την ελευθερία. Γράφει ένα γράμμα προς όλες τις μητρικές φιγούρες του κόσμου, το οποίο προορίζεται πρωτίστως προς εαυτόν.

 

Λόγια οικουμενικά, γραμμένα από ένα ενήλικο παιδί προς αυτήν την τόσο σημαντική ύπαρξη –ή και απουσία– της ζωής. Από το Παρίσι ως τη Βιέννη και από το Λονδίνο ως την Αθήνα οι αναγνώστες καλούνται να αναβιώσουν τη δική τους σχέση με το χθες, το αύριο και το παρόν, αλλά και να αναζητήσουν την δική τους Τέχνη για το ‘’Τώρα Είμαι εγώ’’.

 

Γνωρίστε το βιβλίο κάνοντας κλικ εδώ: https://fylatos.com/shop/η-τέχνη-μου-να-είμαι-εγώ/

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα και συνδιοργανώτρια της Λέσχης Βιβλίου και Τέχνης.

 

Η Στεφανία Τσακιράκη είναι λάτρης της τέχνης, των βιβλίων και του ανθρώπου. Συνδυάζοντας αυτά που τη συγκινούν αναζήτησε στο Παρίσι την Art Therapy. Εκεί εξειδικεύτηκε στην τέχνη των μουσείων από τη μια αλλά και τα βιβλία από την άλλη, ως θεραπευτικά μέσα. Πλέον μοιράζεται τα εργαλεία και το πάθος της για όλα αυτά μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες (διαδικτυακά αλλά και δια ζώσης). Ακόμη, είναι η δημιουργός του βιβλίου «Η τέχνη μου να Είμαι εγώ».

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη Στεφανία Τσακιράκη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της: www.whatiseeinart.com

 

(δελτίο Τύπου)