Τα αυτοκίνητα είναι πλέον αμέτρητα στην χώρα μας, και η «μάχη» για μια ελεύθερη θέση parking, μας σπάει τα νεύρα καθημερινά. Και δεν φτάνει που τα αυτοκίνητα είναι πολλά περισσότερα από τις διαθέσιμες θέσεις, έχουμε και τους «ινδιάνους» που καβατζώνουν τις θέσεις μπροστά από τα σπίτια και τα μαγαζιά τους.

        

 

 

Ο μεγάλος αριθμός των αυτοκινήτων στις μεγάλες πόλεις, οι ελάχιστοι διαθέσιμοι χώροι και η ανυπαρξία υποδομών έχουν ως συνέπεια να τριγυρίζουμε καθημερινά μέχρι να βρούμε μια ελεύθερη δωρεάν θέση παρκαρίσματος.

 

 
Χάνουν μέχρι και 40 λεπτά κάθε μέρα οι οδηγοί στις πόλεις για να βρουν parking

 

Έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου για λογαριασμό του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, αποδεικνύει πως οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων στην Ελλάδα, χάνουν έως 40 λεπτά κάθε μέρα για να βρουν ελεύθερη θέση parking. Ιδιαίτερα επιβαρύνονται οι κάτοικοι των περισσότερο πυκνοκατοικημένων περιοχών της Αθήνας όπως οι Αμπελόκηποι, το Παγκράτι, η Κυψέλη, το Περιστέρι, του Γκύζη αλλά και το Κολωνάκι, ενώ στην Θεσσαλονίκη μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στο κέντρο και στον άξονα της νέας παραλίας πάνω από την περιοχή του Μεγάρου Μουσικής.
 

 

Αν καβατζώσεις θέση parking θα πληρώσεις 400 ευρώ πρόστιμο
Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρει ρητά στο άρθρο 48, ότι απαγορεύεται η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος τoυ οδοστρώματος με αντικείμενα κάθε είδους, που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία, την επιτρεπόμενη στάση ή την στάθμευση οχημάτων. Οι παραβάτες θα τιμωρηθούν με πρόστιμο 400 ευρώ.

 

Ακόμα και οικοδομικές εργασίες θέλουν ειδική άδεια για να καβατζώσουν θέση

Πολλές φορές έχουμε ακούσει την δικαιολογία «θα κάνουμε έργα εδώ, γι αυτό κρατάμε την θέση» ή βλέπουμε κάδους για μπάζα να είναι μπροστά από σπίτια που θα πραγματοποιηθούν οικοδομικές εργασίες. Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να έχει χορηγηθεί συγκεκριμένη άδεια, για να μπορέσει να μείνει ο κάδος επάνω στον δημόσιο δρόμο.

 

Μέσω εφαρμογής μπορείς να νοικιάσεις θέση parking (για λίγη ώρα) μέσα σε ένα λεπτό

Στις μεγάλες πόλεις που η ελεύθερη θέση parking είναι μια ανυπόφορη διαδικασία, λύση προσφέρει Ελληνική εφαρμογή. Οδηγοί βρίσκουν θέση παρκαρίσματος σε πιλοτές πολυκατοικιών και οι ιδιοκτήτες τους, κερδίζουν ενοικιάζοντας το parking τους όταν δεν το χρησιμοποιούν. Έτσι χιλιάδες νέες θέσεις στάθμευσης δημιουργούνται σε κάθε πόλη εξαλείφοντας το πρόβλημα.
  

 

 
Ο αντίλογος όμως λέει, πως δεν είναι όλοι τυχεροί να έχουν πυλωτές και parking, τι να κάνουν; Να ψάχνουν όλη μέρα να παρκάρουν;
 

 

400 ευρώ πρόστιμο αν καβατζώσεις θέση parking έξω από την δουλειά σου και το σπίτι σου. 

 

Έως και 40 λεπτά κάθε μέρα ψάχνουν οι οδηγοί στις μεγάλες πόλεις για να βρουν μια θέση παρκαρίσματος. 

 

Κι όμως, υπάρχει εφαρμογή που σου νοικιάζει (για λίγες ώρες) θέση σε πυλωτές για να γλυτώσεις το μαρτύριο!

 

Σου έχουν τύχει περιστατικά με αναίσθητους που νομίζουν ότι τους ανήκει ο δημόσιος δρόμος;

 

Πηγή: autoagora.gr