Την Παρασκευή 25 Νοέμβρη, το Cosmopolis festival συνεχίζει με το 2ο τριήμερο CosmoClassical, παρουσιάζοντας μια νέα σειρά από πρωτότυπες συναυλίες κλασικής μουσικής.

 

Την αρχή κάνουν οι PerΗarps με την Κατερίνα Κίτσου στην καλλιτεχνική επιμέλεια. Επτά αρπίστριες από την Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν ένα διαφορετικό ρεπερτόριο με πειραματισμούς και εναλλακτικές τεχνικές, σε συνδυασμό με τη συνοδεία κρουστών, μέσα από τις μεταγραφές και τις πρωτότυπες συνθέσεις της Κατερίνας Κίτσου σε ύφος έθνικ- μίνιμαλ. Το ρεπερτόριο τους περνάει από τη μουσική της μπαρόκ εποχής, ιρλανδική, ελληνική και διαφόρων χωρών παραδοσιακή μουσική, όπως και μουσική κινηματογράφου, αλλά και ποπ, προσφέροντας ένα εκπληκτικό θέαμα.

 

Το Σάββατο 26 Νοέμβρη, η δωδεκαμελής Ορχήστρα Εγχόρδων ΝΟΜΟΣ υπό την μουσική διεύθυνση του Δημοσθένη Φωτιάδη θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα με έργα Ελλήνων συνθετών που έχουν ως βασική επιρροή τους την Ελληνική μουσική παράδοση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους εμβληματικούς ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, την αριστουργηματική Δωδεκανησιακή Σουίτα του Γιάννη Κωνσταντινίδη καθώς και τους Θρακιώτικους χορούς του Κομοτηναίου συνθέτη Δημήτρη Σβυντρίδη. Το βράδυ του Σαββάτου μαζί με την Oρχήστρα Εγχόρδων NOMOS συμπράττει με έργα του σε πρώτη εκτέλεση, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, μουσικός και συνθέτης Άλκης Ζοπόγλου.

 

Την Κυριακή το τριήμερο κλείνει με ένα τσέλο, ένα πιάνο κι ένα ακορντεόν. Τρία απ’ τα πιο διαδεδομένα και πιο εύπλαστα όργανα στον κόσμο σ’ ένα μουσικό ταξίδι απ’ το χθες, στο σήμερα. Oι “Tales from the Box” συναντούν τον πιανίστα Boban Mirkovski σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να δείξει πόσο “σημερινά” κι επίκαιρα μπορούν να είναι τα κλασικά μουσικά έργα. Απ’ τον Bach και τον Mozart, στον Chopin, τον Khachaturian και τον Gershwin. Αλλά κι απ’ τον Freddie Mercury, τους Beatles και τον Piazzolla ως τους μεγάλους κινηματογραφικούς συνθέτες του 20ου αιώνα, τον Χατζιδάκι όπως επίσης και σε πρωτότυπες συνθέσεις.

 

Παρασκευή 25/11, Σάββατο 26/11, Κυριακή 27/11 | Μεγάλη Λέσχη  21.00.

 

Εισιτήρια

Γενική είσοδος 8€, μαθητικό 2€

 

Σημεία προπώλησης:

 

Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών ( πρώην ΕΟΤ).

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τα εισιτήρια δείτε ΕΔΩ.