Σε μία ζεστή ατμόσφαιρα και παρουσία αρκετού κόσμου, πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του πρώτου χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ελλάδα, σηματοδοτώντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

 

 

Το ψηλό έλατο, ύψους 16 μέτρων, στην πλατεία του Ταξιάρχη στολίστηκε με 85 χιλιάδες λαμπιόνια και είναι το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας που άναψε τα φώτα του.

 

Το χωριό των ελατοπαραγωγών, που θα «πλημμυρίσει» σε λίγο διάστημα με έλατα όλη την Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να μη δώσει το… σύνθημα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

 

άναμμα δέντρου Ταξιάρχης Χαλκιδικής

 

Πλήθος κατοίκων και επισκεπτών, κάθε ηλικίας, παρακολούθησαν, το άναμμα των φώτων στο ύψους 16 μέτρων έλατο, που κοσμεί  την πλατεία του χωριού.

 

Η φιλαρμονική του Δήμου Πολυγύρου πλαισίωσε την εκδήλωση ενώ ακούστηκαν κάλαντα από τη χορωδία του δήμου. Τα παιδάκια συγκεντρώθηκαν γύρω από το δέντρο και μέτρησαν αντίστροφα για τη φωταγώγηση του δέντρου.

Στην όμορφη γιορτή του Ταξιάρχη, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος, ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Πάνας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Ιωάννης Κουφίδης και φυσικά ο πρόεδρος της Κοινότητας Ταξιάρχη, Γιάννης Ξάκης.

άναμμα δέντρου Ταξιάρχης Χαλκιδικής

Πάνω από 50 χρόνια μεγαλώνουν τα έλατα του Ταξιάρχη, μαζί με τους παραγωγούς τους. Για να φτάσει το έλατο στο σημείο να κοπεί και στολιστεί περνούν περίπου δέκα χρόνια.

 

Ο δήμος Πολυγύρου καθιέρωσε αυτή την ημέρα τη συγκεκριμένη εκδήλωση μαζί με την τοπική κοινότητα Ταξιάρχη, ως την ημέρα που θα φωταγωγείτε το πρώτο δέντρο στην Ελλάδα.

άναμμα δέντρου Ταξιάρχης Χαλκιδικής

άναμμα δέντρου Ταξιάρχης Χαλκιδικής

άναμμα δέντρου Ταξιάρχης Χαλκιδικής