Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που ενδέχεται να ανοίξει περαιτέρω τον «ασκό του Αιόλου» παρουσιάζει η δημοσιογραφική ομάδα Reporters United, αποκαλύπτοντας ενδείξεις σύνδεσης της αρρωστημένης υπόθεσης του κατ’ επανάληψη βιασμού της 12χρονης με την Greek Mafia.

 

 

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, τα φώτα στρέφονται στον οίκο ανοχής, όπου φέρεται να εξέδιδε ο Μίχος το ανήλικο κορίτσι κι αυτό γιατί η 70χρονη φερόμενη ως ιδιοκτήτρια ως ιδιοκτήτρια συνέλεγε την περίοδο 2015-2016 (σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΥΠ βάσει του οποίου παραπέμφθηκε σε δίκη), τα χρήματα της «προστασίας» οίκων ανοχής, προστασία την οποία παρείχε αστυνομικός διευθυντής, πρώην στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής. Όσο για το «studio», η αστυνομία το άφηνε να λειτουργεί παράνομα, ενώ είχε σφραγιστεί από τον Ιανουάριο του 2020.

 

 

Οι Reporters United επισημαίνουν ακόμη ότι «με την υπόθεση φέρεται να σχετιζόταν και ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, ο οποίος τελούσε υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ καθώς διατηρούσε σχέσεις με τον Μάλαμα και με άλλα μέλη του κυκλώματος και ο οποίος, πριν δολοφονηθεί κι εκείνος, είχε κάνει σαφή αναφορά στις πιθανότητες κάποιες από τις δολοφονίες στο χώρο της εγχώριας μαφίας να είχαν πραγματοποιηθεί από (παρα)κρατικές υπηρεσίες.

 

 

Στη συνέχεια το ίδιο δημοσίευμα συσχετίζει προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων με «συνάδελφό του από τα χρόνια που ήταν στην Αντιτρομοκρατική, απόστρατο πλέον το 2016, τον οποίο φωτογραφίες της ΕΥΠ εμφανίζουν να παίρνει φακέλους με χρήματα από τον “αρχιταμία” Δημήτρη Μάλαμα και σήμερα είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση».

 

 

Η ΕΥΠ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των RU είχε καταγράψει μοτίβο συναντήσεων των δύο πρώην συναδέλφων, για την παραλαβή των εν λόγω φακέλων. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σε μία από τις συναντήσεις τους παρευρέθη και ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και ΕΚΑΜίτης Σπύρος Παπαχρήστου, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2018 έξω από την ταβέρνα «Κρητικός» στην Παλλήνη.

 

Ο ίδιος εθεωρείτο ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον κόσμο της βαριάς παρανομίας και τον επιχειρηματικό κόσμο.

 

Πηγή: koutipandoras.gr