γράφει ο

Αποστόλης Μπαμπατζίκος

 

Για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣ Καβάλας μετά τα τρία ματς του Σαββάτου είχαμε άλλα τέσσερα παιχνίδια την Κυριακή (23/10) με δυνατές αναμετρήσεις.

 

Στο Χρυσοχώρι ο Απόλλωνας προηγήθηκε στο 12’ με σουτ του Τζιβανόπουλου απέναντι στον Αετό Οφρυνίου. Ο Αετός ισοφάρισε με τον Τσίλογλου στο 38’, με το Χρυσοχώρι όμως να κάνει το 2-1 με τον Σαρηγιαννίδη στο 59’ μετά από αδράνεια της άμυνας του Οφρυνίου. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι αστόχησαν σε πέναλτι παρόλα αυτά πήραν μία σημαντική νίκη με 2-1.

 

Στα Λιμενάρια η ΑΕΚ Καβάλας πέτυχε μεγάλη νίκη με 0-1 απέναντι στην Αναγέννηση με γκολ του Μπάφα στο 30ο λεπτό. Ο Κεραυνός Ελευθερών νίκησε με 2-1 τη Δόξα Θεολόγου με γκολ των Στάθη Μανώλκα και Δημήτρη Ότσου με τη Δόξα να μειώνει σε 2-1 με τον Παπαδέλη.

 

Τέλος στο Ακροβούνι ήττα γνώρισε και η τρίτη ομάδα της Θάσου καθώς ο Ατρόμητος νίκησε με 2-1 τον ΑΟ Ποταμιάς με δύο γκολ του Κυριάκου Βουζουλίδη, ενώ για την Ποταμιά σκόραρε ο Μούσσα με πέναλτι.

 

Α’ ΕΠΣ Καβάλας 1η αγωνιστική αποτελέσματα:

Βρασίδας Ν. Περάμου - Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 2-2

Άρης Πηγών - Ορφέας Ελευθερούπολης 1-1

ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα - Ατρόμητος Χαλκερού 3-1

Απόλλων Χρυσοχωρίου - Αετός Οφρυνίου 2-1

Αναγέννηση Λιμεναρίων - ΑΕΚ Καβάλας 0-1

Κεραυνός Ελευθερών - Δόξα Θεολόγου 2-1

Ατρόμητος Ακροβουνίου - ΑΟ Ποταμιάς 2-1

 

 

Το σαββατοκύριακο 22-23 Οκτωβρίου ξεκίνησε και το Κύπελλο με αναμετρήσεις με ομάδες της Β’ ΕΠΣ και μόνο. Μετά το 6-2 του Κεραυνού Κρηνίδων επί του Μακεδονικού Αμισιανών το Σάββατο, την Κυριακή είχαμε άλλα τέσσερα παιχνίδια.

 

Στην Καρβάλη ο Ναζιανζός επικράτησε με 2-1 επί του Άρη Ζυγού με γκολ των Μποτίνι και Σιώτα ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Αβραμίδης για τον Άρη , σε ένα ματς που όλη η ιστορία του γράφτηκε στο πρώτο μέρος. Πολύ καλή χαρακτηρίζουν την φιλοξενία των γηπεδούχων οι φιλοξενούμενοι, ενώ έμειναν ευχαριστημένοι για τη παρουσία του νεανικού τους συνόλου παρά την ήττα.

 

Ο Ηρακλής Καβάλας νίκησε με 2-0 την Δόξα Αμυγδαλεώνα με γκολ με πέναλτι στο 28’ του Σπυριάδη και ένα ακόμα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τον Χρυσαλίδη.

 

Συγκλονιστικές ήταν οι άλλες δύο αναμετρήσεις της ημέρας καθώς και οι δύο κρίθηκαν στην παράταση. Ο Άρης Πρίνου πήρε μεγάλη πρόκριση νικώντας με 2-3 την Ένωση Παγγ. Δρυάδος. Το 1-0 έκανε για τους γηπεδούχους ο Σακόπουλος στο ημίχρονο, ενώ το 1-1 ο Στέλιος Ηλιάδης για τον Πρίνο. Παρότι έγινε το 2-1 για την Ένωση απτον Ντέντε, στο 88’ ισοφάρισε σε 2-2 ξανά ο Ηλιάδης. Ο ίδιος παίκτης έκανε και το χατ τρικ στην παράταση και έδωσε μεγάλη πρόκριση στον Άρη Πρίνου.

 

Στους Φιλίππους είχαμε άλλο ένα παιχνίδι που έληξε 2-2 και 2-3 στη παράταση. Παρότι οι ΜΑ Φιλίππων και Μακεδονικός Αγιάσματος ήταν στο 0-0 στο ημίχρονο στο δεύτερο μέρος είχαμε καταιγισμό τερμάτων με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 0-2 με γκολ των Αλμπάντη και Λώλη αλλά με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν σε 2-2 με δύο γκολ του Λόλακα. Στην παράταση χρυσός σκόρερ για τον Μακεδονικό ήταν ο Νικολόπουλος δίνοντας τη νίκη με 2-3 στην ομάδα του.

 

 

Κύπελλο ΕΠΣ Καβάλας αποτελέσματα:

Κεραυνός Κρηνίδων - Μακεδονικός Αμισιανών 6-2

ΜΑ Φιλίππων - Μακεδονικός Αγιάσματος 2-2 κ.δ. 2-3 παρ.

Ναζιανζός Ν. Καρβάλης - Άρης Ζυγού 2-1

Ηρακλής Καβάλας - Δόξα Αμυγδαλεώνα 2-0

‘Ενωση Παγγ. Δρυάδος - Άρης Πρίνου 2-2 κ.δ. 2-3 παρ.