28 Οκτωβρίου

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν στην Ελευθερούπολη, έδρα του Δήμου Παγγαίου, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Αρκετός κόσμος ακολούθησε το πρωί της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου τον «Ιστορικό περίπατο» που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Λιμεναρίων το «Κάστρο». Θέμα της εκδήλωσης ήταν ο πόλεμος του 1940 και η πρώτη πράξη αντίστασης στην Ευρώπη που έγινε στα Λιμενάρια της Θάσου.

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην πραγματοποιηθούν μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις την 28η Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

 

Αποτίσαμε φόρο τιμής στους ήρωες που αγωνίστηκαν, πολέμησαν, πέθαναν, θυσιάστηκαν, υπερασπιζόμενοι τα πάτρια εδάφη, σε μία εποχή όπου το Εθνικό φρόνημα, η στιβαρή ηγεσία, η στρατιωτική ετοιμότητα υπερίσχυσαν και κατανίκησαν την υπεροπλία ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να προβεί στην παρακάτω δήλωση σχετικά με τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου. Σήμερα είχα τη τιμή να εκπροσωπήσω την Ελληνική Κυβέρνηση στη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση προς τιμήν της Εθνικής μας Επετείου.

Η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου από τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες των σχολείων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου στο δημοτικό κήπο.