γράφει ο 

Βύρων Β. Δημητριάδης

 

“...Ακούω από τώρα τις κραυγές της αντιπολίτευσης για “ψίχουλα” και “κοινωνική αναλγησία”. Αλλά σας βεβαιώνω ότι πρώτος Εγώ θα αποφάσιζα ένα μεγάλο πακέτο στήριξης αν ήμουν σίγουρος ότι αυτό δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα... είναι μέτρα μετρημένα στο μέτρο της πραγματικότητας...”!!!

 

Την ορμέμφυτη λουδοβίκεια μεγαλοπρέπεια “μέτρησε” με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Πέτρος Ζερβός (ΕφΣυν 19/3): ένας αξύριστος Κούλης με φόντο κάδρο του Βασιλιά Ήλιου, διαγγέλει: “Νιώθω τις δυσκολίες σου, την αγωνία σου μπροστά στο ράφι του σουπερμάρκετ, στο λογαριασμό της ΔΕΗ, στο βενζινάδικο, αλλά δεν φταίω Εγώ... επειδή εσύ γεννήθηκες στη λάθος πλευρά της Ιστορίας”.

 

Ετούτη την πραγματική πραγματικότητα που μετρημένα μέτρησε ο Κούλης του την είχε μετρήσει ήδη ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος ο Γιάννης Στουρνάρας: “...Τα ελληνικά νοικοκυριά θα αντέξουν την ακρίβεια λόγω των αποταμιεύσεων που έχουν συσσωρεύσει...”!!!

 

Είναι το απόλυτο κάλεσμα του Γύπα και των άλλων ανθρωποφάγων που ίσως ώθησε τον φυρερίσκο μας να προηγηθεί των αποφάσεων του (εγκεφαλικά νεκρού) ΝΑΤΟ και της φασίζουσας Ε.Ε στη στρατικοποίηση της οικονομίας της αγοράς και την εδραίωση του ναζιστικού Δίκαιου κράτους.

 

“...Το ΝΑΤΟ χρειάζεται περισσότερα κανόνια και λιγότερο βούτυρο...” σάλπισε, πριν από λίγες μέρες το εντιτόριαλ της Wall Street Journal στη γραμμή του Ζοζέπ Μπορέλ και της Ε.Ε.

 

Ολόκληρα δισεκατομμύρια αφαιρέθηκαν έτσι άρον-άρον από κοινωνικά προγράμματα για να στραφούν στις πολεμικές δαπάνες.

 

Θα μπορούσε να υπενθυμίσει κανείς ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε καιρούς πανδημίας που προκαλεί καθημερινά δεκάδες χιλιάδες θανάτους σε όλο τον κόσμο.

 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) η πανδημία ως “βιολογικό φαινόμενο” θα λήξει όταν η συλλογική ανοσία βρίσκεται σε επίπεδα άνω του 70% στην παγκόσμια κοινωνία.

 

Αυτό βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, είναι ένα αρκετά μακρινό σενάριο.

 

Συνεχίζει, επομένως, να τίθεται στην ατζέντα κατά προτεραιότητα το θέμα του “ανοίγματος” των πατεντών.

 

-Στην επανεκκίνηση των σχέσεων Ε.Ε – Αφρικής που σηματοδότησε η σύνοδος κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και παρά τη “σκιά” που έριξαν οι διαφωνίες Ευρώπης-Αφρικής για την πατέντα των εμβολίων, οι δύο πλευρές κατάφεραν να καταλήξουν στις 18/2/22 σε ένα κοινό ανακοινωθέν που “υπόσχεται” -μεταξύ άλλων- τουλάχιστον 450 εκατ δόσεις εμβολίων στην Αφρική ως το καλοκαίρι.

 

“...Οι κυβερνήσεις που πραγματικά ενδιαφέρονται σοβαρά να διασφαλίσουν ότι ο κόσμος θα έχει πρόσβαση σε εμβόλια θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι θα εγκρίνουμε την απαλλαγή από το TRIPS (Trade Related Aspects of Intellectual Property Rights) όπως την έχουμε προτείνει...” δήλωσε με νόημα στη συνέντευξη Τύπου στο κλείσιμο της συνόδου κορυφής ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Κιρίλ Ραμαφόζα.-

 

Η άλλη όψη του προβλήματος είναι οι κοινωνικές διαστάσεις της πανδημίας. Η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου μακροπρόθεσμου σχεδίου που βασίζεται στην Πρόληψη (με τον εμβολιασμό), την Ανίχνευση και την Πρόνοια για περίθαλψη (ΠΑΠ) θα καθορίζει το πώς βιώνουμε την πανδημία στην καθημερινότητά μας, με την επιβολή λοκντάουν, τη χρήση μάσκας, το κλείσιμο των σχολείων κτλ... Αυτό που έχουν πει οι ειδικοί, είναι ότι ο ιός μεταλλάσσεται και είναι πιθανό να έρθουν μορφές του ιού που θα παρουσιάζουν πολύ υψηλό βαθμό αντίστασης στα υπάρχοντα εμβόλια όπως και ότι η ανοσία των εμβολίων με τον χρόνο φθίνει...

 

Αυτή, όμως, η αντίληψη είναι εντελώς αντίθετη με τον νεοφιλελεύθερο δογματισμό και εδώ βρίσκεται ο πραγματικός κόμβος και ο πυρήνας σύγκρουσης των πολιτικών αντιμετώπισης της πανδημίας... Στην Ελλάδα η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα δογματική. Νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις άλλων χωρών, όπως στη Γαλλία, λειτούργησαν τελικά με λογική κράτους πρόνοιας.

 

Στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν από το ένα αδιέξοδο στο άλλο, με εντελώς προβλεπόμενο τρόπο και με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές στην υγεία των πολιτών και στην οικονομία...”, υποστήριξε σε συνέντευξη στην “ΕΠΟΧΗ” 19/3 ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας καθηγητής Αιματολογίας στη Σορβόνη αποκαλύπτοντας τον νεοναζιστικό χαρακτήρα του ελληνικού νεοφιλελευθερισμού.

 

Αρχές του Δεκέμβρη ο Κούλης, ως πρωθυπουργός, δήλωνε: “...Δεν έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ...”!!!

 

Λίγες μέρες μετά, στις 14/12, δημοσιοποιήθηκε η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα που επιβεβαίωνε την αυξημένη θνησιμότητα για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ -ήταν τότε που εμφανίστηκαν και οι καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών για εγκληματική έλλειψη οξυγόνου: ζητούσαν 100% κι έπαιρναν 30% ή 20% με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ασθενείς.

 

Έτσι αποκαλύφθηκε πως γνώριζε πολύ πριν εμφανιστεί ψευδόμενος στη Βουλή ο Κούλης -αληθειοφόρο συμβάν που επαναλήφθηκε πρόσφατα, στις 15 του Μάρτη με το έγγραφο του ΕΟΔΥ που αποκάλυψε ο Παύλος Πολάκης που δείχνει ότι περίπου 7 στους 10 -συνολικά 16.519- ασθενείς που αρρώστησαν με Covid πέθαναν εκτός ΜΕΘ, ή στα σπίτια τους, χωρίς την απαραίτητη φροντίδα.

 

Έγγραφο, που όχι μόνο γνώριζε ο Κούλης και που ο υπ. Υγείας το απέκρυψε σκόπιμα μολονότι το είχε στην κατοχή του κατά τη διάρκεια της επερώτησης στη Βουλή, αποκαλύπτει όλη τη βαθιά κυνική -νεοναζιστική- αδιαφορία της κυβέρνησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας που το άφησε χωρίς στελέχη και υποδομές εν μέσω της μεγαλύτερης πανδημίας προετοιμάζοντάς το προς άλωση από τα ιδιωτικά συμφέροντα.

 

Στο έγγραφο αναγράφεται αυτολεξεί: “...Η μέση διάρκεια παραμονής των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ (ανεξάρτητα από την έκβασή τους, αν δηλαδή μπήκαν στη συνέχεια σε ΜΕΘ, απεβίωσαν ή εξήλθαν από το νοσοκομείο) ήταν 4,7 μέρες...” -ο υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης ως γνήσιος μεγκελίσκος μιλούσε στη Βουλή για 30 ώρες υποστηρίζοντας έτσι τη θανατοπολιτική τους.

 

Είναι κρατικό έγκλημα” καταγγέλλει (βρίσκοντας προφανώς όλα τα σύμφωνα που έψαχνε) η γνωστή αγωνίστρια γιατρός η Παθολόγος-Εντατικολόγος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσ/νίκης, Χρτιστίνα Κυδώνα: “...Στην πρώτη φάση της πανδημίας δεν μπορούσες να κάνεις κριτική. Η βαριά κριτική που κάναμε όμως αφορούσε το δεύτερο και τέταρτο κύμα της πανδημίας. Γιατί αυτό για μας είναι ένα κρατικό έγκλημα...”.

 

Για το πιάτο που τρώγεται κρύο ο Παύλος είπε: “...Δεν είναι ευχάριστο να δικαιώνεσαι περίτρανα όταν το επίδικο είναι χιλιάδες ζωές συμπολιτών μας. Όμως πράγματι αισθάνομαι αυτή τη θλιβερή δικαίωση για όσα προσπάθησα να θέσω στο κέντρο του δημόσιου διαλόγου για τη διαχείριση της πανδημίας εδώ και 9 μήνες, με κεντρικό ζήτημα το γεγονός ότι 7 στους 10 ασθενείς με Covid-19 κατέληγαν και καταλήγουν εκτός ΜΕΘ... Ελάχιστο καθήκον πλέον γι' αυτό το δράμα που βίωσε και βιώνει ο τόπος μας είναι να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, πολιτικά και ποινικά στις εκλογές και στη Δικαιοσύνη.

 

Σε μια Δικαιοσύνη όμως αντάξια των δεινών που φόρτωσε στον λαό η καταστροφική διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

Σε μια Δικαιοσύνη που δεν θα θέλει να κρατήσει τα μάτια ερμητικά κλειστά μπροστά σε αυτό το έγκλημα...”.

 

Εντωμεταξύ, καμιά έρευνα από τη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση των ευθυνών και των συνθηκών απώλειας της ζωής 16.519 ανθρώπων, καμιά αντίδραση από τη Δικαιοσύνη που έσπευδε να διώξει ποινικά γιατρούς οι οποίοι ήδη από το πρώτο κύμα διαμαρτύρονταν για τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ. Καμιά Εισαγγελική έρευνα. Αντιθέτως, η μηνυτήρια αναφορά της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) αρχειοθετήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

 

Μάλλον -στο πλαίσιο του ναζιστικού Δίκαιου Κράτους- οι αιτίες της απώλειας 16.519 ανθρώπων έγινε, απλά, ένα αδιάφορο ζήτημα.

 

Υ.Γ. Τα δικά τους κανάλια δείχνουν Ουκρανούς στρατιώτες να σκοτώνουν εισβολείς Ρώσους στρατιώτες που σκοτώνουν γυναικόπαιδα την ίδια ώρα που οι ίδιοι καναλάρχες συνεχίζουν να κουβαλούν το πετρέλαιο των Ρώσων στη Δύση.