Ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης νεοφυών επιχειρηματιών από το Επιμελητήριο Δράμας για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό που έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Έργου “Smart Specialization”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Βουλγαρία 2007-2013», και συγκεκριμένα της Δράσης 4.2 Διασυνοριακά Βραβεία Επιχειρηματικότητας. Το Επιμελητήριο διοργάνωσε το Διαγωνισμό Νέων Καινοτόμων Ιδεών, απευθυνόμενο προς κάθε νέο επιχειρηματία και ερευνητή (φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία), με θεμελιώδες κριτήριο την κάλυψη των στόχων της στρατηγικής για την Έξυπνη Εξειδίκευση στην περιφέρεια της ΑΜΘ, όσο και των στόχων της οικονομικής ανάπτυξης για την Διασυνοριακή Συνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας.

 

Στον διαγωνισμό συμμετείχε ένας αριθμών νέων ιδεών από την Περιφέρεια και μια επιτροπή αποτελούμενη από αξιολογητές της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης επέλεξε τις έξι καλύτερες προτάσεις οι οποίες και βραβεύτηκαν. Οι νέοι που έλαβαν την τιμητική διάκριση για τις καινοτόμες και πρωτότυπες ιδέες τους είναι:

 

Σαμπάτζε Γρηγόρης & Σαπουρίδης Χάρης για την ιδέας τους ONLINEAUTOSTOP
Μπατσακίδης Αθανάσιος για το σχέδιο OFF.DEM - Πλατφόρμα Προσφοράς - Ζήτησης επιχειρηματικής συνεργασίας
Σημαδόπουλος Αντώνιος για το έργο Black Ship www.blackship.gr
Παναγιώτης Τοπαλίδης για την ιδέα του Πραγματική οικολογική μηχανή
Νικόλαος Σιτσάνης για την καινοτομία Translation24.gr “Ο καλύτερος τρόπος να μεταφράσετε επαγγελματικά τα κειμενά σας www.translation24.gr
Παναγιώτης Παράσχου για το έργο ASPIDEO

 

Στην τελετή βράβευσης παραβρέθηκε ο Αντιπρύτανης του  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ.  Φώτης Μάρης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας στο χαιρετισμό του δήλωσε πως «είμαστε υπερήφανοι στη Δράμα που έχουμε ένα τόσο δυναμικό και καινοτόμο ανθρώπινο παράγοντα ο οποίος μπορεί να μεταφέρει την επιχειρηματικότητα της περιοχής μας στη σύγχρονη εποχή». Επίσης ο κ. Γεωργιάδης προανήγγελλε την πιθανότητα  δημιουργίας «εκκολαπτηρίου νεοφυών ιδεών» στο Επιμελητήριο Δράμας κάτι που σημαντικά θα υποστηρίξει παρόμοιες προσπάθειες να «φύγουν από το χαρτί» και να γίνουν πραγματικά επιχειρηματικά σχέδια.  Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Αντιπρύτανης καθώς και μέλη του ΔΣ. Στην απονομή των βραβείων συμμετείχαν φίλοι και συγγενείς των βραβευθέντων.

 

 

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος