Ακόμα ένα άκρως ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο ξεκινάει σήμερα, με πολλά σπουδαία ματς, αρκετές αναβολές και το Κύπελλο Αφρικής να συνεχίζεται σε καθημερινή βάση. Σημαντικά ντέρμπι σήμερα στο πρόγραμμα, όμως σίγουρα τη παράσταση «κλέβει» το πρώτο χρονικά ματς στη Πρέμιερ Λιγκ.

 

Μάθετε τα πάντα για τα προγνωστικα στοιχηματοσ

 

Μιλάμε φυσικά για το σπουδαίο ντέρμπι μεταξύ των δυο πρώτων ομάδων στη κατάταξη αυτή τη στιγμή, τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Τσέλσι. Στις τελευταίες δυο αναμετρήσεις τους, οι δυο ομάδες έχουν από μια νίκη έκαστος, με 1-0.

 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Σε τρομερή κατάσταση βρίσκονται οι πρωταθλητές, οι οποίοι δείχνουν να έχουν επανέλθει πλήρως από τις δυσκολίες που πέρασαν ελέω κορονοϊού. Θυμίζουμε πως οι «πολίτες» είχαν 21 (!) κρούσματα σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα πριν το ματς Κυπέλλου με τη Σουόνσι. Η Τσέλσι είναι η βασική αντίπαλος για τον τίτλο, οπότε μια νίκη στο μεταξύ τους ντέρμπι θα δώσει στην ομάδα του Γκουαντιόλα ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα για τη κορυφή. Ο Ισπανός θα είναι κανονικά στο πάγκο, ενώ οι μοναδικοί σίγουρα απόντες θα είναι οι τραυματίες Ζιντσένκο, Φόντεν και ο διεθνής Μαχρέζ.

 

ΤΣΕΛΣΙ: Μέσα σε όλους τους στόχους της συνεχίζει η Τσέλσι, η οποία έχει μπει πολύ καλά το 2022. Οι «μπλε» προκρίθηκαν στο τελικό του Λιγκ Καπ, προχώρησαν στο Κύπελλο, ενώ πηγαίνουν στο Μάντσεστερ με στόχο να πάρουν το διπλό και να συνεχίσουν τη προσπάθεια για το πρωτάθλημα. Σίγουρα η κούραση παίζει βασικό ρόλο σε μια τόσο υψηλή ταχύτητα, όμως ο Τούχελ έχει την ευτυχία να διαχειρίζεται ένα πολύ μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ. Ο Γερμανός έχει αντιμετωπίσει τη Σίτι ουκ ολίγες φορές και θα ψάξει τον τρόπο να «αντικρούσει» την επιθετική δεινότητα της αντιπάλου του. Εκτός ο Μεντί στο Κόπα Άφρικα, τραυματίες οι Τσίλγουελ, Τζέιμς και Σαλόμπα, με τον ιό ο Κρίστενσεν. 

 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι δυο ομάδες έχουν δείξει πως στη μέρα τους δεν έχουν αντίπαλο. Η Τσέλσι θα θελήσει να αποδείξει πως μπορεί να κυνηγήσει ακόμα τον τίτλο, τη στιγμή που η Σίτι ψάχνει μια νίκη για να στείλει σαφές μήνυμα στους αντιπάλους της. Δείχνει λογική η επιλογή του να σκοράρουν αμφότερες στο 1.75 του Stoiximan.