Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση και τους ειδικούς μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ σήμερα, ξεπερνώντας τις 15.000 νέες μολύνσεις, όπως είπε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα περιστατικά θα κινηθούν κοντά στις 20.000 σήμερα. 

 

Αύριο Τετάρτη (29/12) θα συνεδριάσει εκτάκτως η επιτροπή των ειδικών, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «θα πράξουμε ότι χρειάζεται και στον χρόνο που χρειάζεται», αφήνοντας ανοιχτό – με τη σειρά του – το ενδεχόμενο το νέο πλέγμα μέτρων να τεθεί σε ισχύ πριν την Πρωτοχρονιά

 

Κατά πληροφορίες, παρατηρείται σημαντική αύξηση στις νεαρές ηλικίες, ενώ ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων φέρεται να έχει παίξει και η άφιξη Ελλήνων από το εξωτερικό, που κλιμάκωσε και τα τεστ.

 

Κοινός παρονομαστής παραμένει σταθερά η σταδιακή επικράτηση της «Όμικρον», που εξαπλώνεται ραγδαία

 

Στο τραπέζι, συνεπώς, παραμένει η εφαρμογή των μέτρων να γίνει άμεσα, με την κυβέρνηση να αναμένει την αυριανή νέα συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων. 

 

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, «σήμερα θα ξεπεράσουμε τις 15.000 κρούσματα». Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας. Τη Δευτέρα καταγράφηκαν 9.284 νέα περιστατικά.

 

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Πλεύρης όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την εφαρμογή των μέτρων νωρίτερα. «Θέλουμε να δούμε και τα σημερινά και τα αυριανά κρούσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

«Επικρατεί η Όμικρον, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι κι αυτό δεν πρέπει να μας δημιουργεί πανικό. Σήμερα, ήδη, στην πρωινή εκτίμηση είμαστε άνω των 15.000, που σημαίνει ότι θα έχουμε κρούσματα υψηλότερα από κάθε άλλη φορά γιατί η μετάλλαξη αυτή έχει μεγάλη μεταδοτικότητα», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

 

«Το σενάριο να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα, με βάση την αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο ΕΣΥ, είναι κάτι που θα το παρακολουθούμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Προέχει η δημόσια υγεία. Θέλουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου αλλά, εάν η άνοδος των κρουσμάτων που βλέπουμε σήμερα συνεχιστεί και αύριο, θα είναι αντικείμενο νέα σύσκεψης», πρόσθεσε.