Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παρέστη την Δευτέρα 6/12 στον εορτασμό του Προστάτου του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου, που τελέστηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

 

Παρόντες ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, πρώην υπουργοί, αντιπροσωπείες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και Ακόλουθοι Αμύνης ξένων χωρών.  

 

Η ανάρτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου: 

 

«Αυτή η συσσωρευμένη δύναμη που έχει μία αυτόνομη μονάδα μάχης, που είναι ένα πολεμικό σκάφος, πολλώ μάλλον όταν μιλάμε για όλο το Στόλο, πραγματικά διαπερνάει το «είναι» του καθενός. Kαταλαβαίνει κανείς όλη την τρομακτική ισχύ που ξεκινάει πλέοντας ήρεμη, σιωπηλή, αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένη και πανίσχυρη, για να προασπίσει τα συμφέροντα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας στις θάλασσές της, προβάλλοντας έτσι και την ισχύ της πατρίδας, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. 

 

Χρόνια Πολλά στο Πολεμικό μας Ναυτικό Πολεμικό Ναυτικό  με τον Άγιο Νικόλαο πάντα στην πλώρη του». 

 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: