«Αποτελεί πρόκληση για το λαό μας, η υποχρηματοδότηση στην υγεία εν μέσω πανδημίας, στην παιδεία, σε μια σειρά από τομείς που αγγίζουν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, η κυβέρνηση να προχωρά στην αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων, δαπανώντας υπέρογκα ποσά» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Καβάλας, Χρήστος Ποτόλιας

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

"Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στο δρόμο που έστρωσε η προηγούμενη  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιβραβεύοντάς την μάλιστα ως “στρατηγικά ορθή επιλογή” και με τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, προχώρησε σε υπογραφή Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

 

Η ελληνογαλλική συμφωνία, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, με την ανακοπή της τουρκικής επιθετικότητας. Αντίθετα έχει να κάνει με την προσπάθεια για την παραπέρα στρατιωτική αυτονόμηση της ΕΕ, την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Επεμβάσεων, στο πλαίσιο των γενικότερων ιμπεριαλιστικών αναδιατάξεων έπειτα από τη συμφωνία μεταξύ Αυστραλίας – ΗΠΑ – Βρετανίας (AUKUS).

 

Με την ελληνογαλλική συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για νέες αποστολές εκτός συνόρων, για κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις και αποστολές σε μια σειρά ζώνες που βράζουν από την ένταση των ανταγωνισμών του κεφαλαίου, από τη Ζώνη του Σαχέλ στην Υποσαχάρια Αφρική έως τις παρυφές του Ινδο-Ειρηνικού. Η χώρα μας καλείται να συμμετάσχει στη στρατιωτική αποστολή στο Μάλι με αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων, στο πλευρό των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

 

Αποτελεί πρόκληση για το λαό μας, την ώρα που σπάει κόκκαλα η υποχρηματοδότηση στην υγεία εν μέσω πανδημίας, στην παιδεία, σε μια σειρά από τομείς που αγγίζουν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, την ώρα που ο λαός ματώνει καθημερινά για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση να προχωρά στην αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων, δαπανώντας υπέρογκα ποσά.

 

Πολύ περισσότερο, αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι οι εξοπλισμοί αυτοί, προορίζονται για τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, αφού με την αγορά τους, οι μεγαλύτερες μονάδες, οι φρεγάτες σχεδιάζεται να αποδεσμευτούν από το Αιγαίο, για να αναπτυχθούν χιλιάδες μίλια μακριά από τις ελληνικές θάλασσες.

 

Όλα τα παραπάνω έρχονται να κουμπώσουν με την επικίνδυνη επικείμενη πενταετή ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, στην οποία συμφωνία σημαντικό ρόλο θα έχει, μετά την Αλεξανδρούπολη και η Καβάλα, μπλέκοντας τη χώρα μας συνολικά όλο και περισσότερο στο κουβάρι των οξύτατων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

 

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις απαιτείται ετοιμότητα και επαγρύπνηση, οργάνωση της λαϊκής πάλης ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής. Να πέσουν στο κενό ο εφησυχασμός, οι τυμπανοκρουσίες και οι πανηγυρισμοί που σκόπιμα επιδίδεται η κυβέρνηση προκειμένου να σύρουν το λαό πίσω από το άρμα των ευρωατλαντικών επιδιώξεων και σχεδιασμών. 

 

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος, που έχει τη δύναμη να τους χαλάσει τα σχέδια".