Το προμελετημένο εδώ και καιρό έγκλημα κατά των 133 εργαζομένων στα λιπάσματα, που σχεδίασαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν, εργοδοσία και κυβέρνηση, σε εφαρμογή οδηγιών της ΕΕ για ομαδικές απολύσεις, άρχισε να υλοποιείται με τη χαριστική βολή, την απόλυση των πρώτων εργαζόμενων.

 

Πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι διοίκηση του Δήμου και όσες "αντιπολιτευόμενες" παρατάξεις δεν δέχτηκαν ούτε συζήτηση να γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις 3 φορές που ως Λαϊκή Συσπείρωση θέσαμε το ζήτημα των απολύσεων, καλώντας το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει και να λάβει απόφαση στήριξης των εργαζομένων. 

 

Ευθυγραμμίστηκαν στην ουσία με τα συμφέροντα του μεγαλοεπιχειρηματία, με την επιχειρηματικότητα, τη μία και μοναδική, είτε είναι «νοσηρή», είτε «υγιής».  

 

Δεσμεύτηκαν προεκλογικά για αυτή την επιχειρηματικότητα, ότι θα την υπηρετήσουν, παρά τα κούφια λόγια για πολιτική «έξω από τα κόμματα», αλλά πολιτική δήθεν μόνο για το «καλό της Καβάλας»…

 

Οι εργαζόμενοι στα λιπάσματα, στα πετρέλαια που επίσης απειλούνται με ομαδικές «εθελούσιες» απολύσεις, πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

 

Τίποτε να μην περιμένουν από αυτούς που έχουν δείξει πάμπολλες φορές ότι είναι απέναντι τους, πάρα τα παχιά λόγια.

 

Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι ο Δήμος δεν είναι κάτι διαφορετικό από την κεντρική εξουσία, αποτελεί την αντιλαϊκή συνέχεια της. 

 

Δύναμη των εργαζόμενων σε λιπάσματα και πετρέλαια, συνολικά των εργαζόμενων, ο ενωμένος αγώνας τους, που πρέπει να συναντηθεί με τις δυνάμεις του συνεπούς ταξικού εργατικού κινήματος.  

 

 

Καβάλα 11-08-2021

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ