Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετέχει σήμερα και αύριο, Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ενώσης.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνει ενημέρωση σχετικώς με τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, οι προκλήσεις ασφαλείας, καθώς και θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA).

 

Πριν από την αυριανή συνεδρίαση, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα προεδρεύσει για πρώτη φορά στη συνάντηση των Υπουργών Αμύνας της Ε.Ε. που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), αποδεχόμενος τη σχετική πρόταση που δέχθηκε από τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Ντόναλντ Τουσκ (Donald Tusk). 

 

Οι συναντήσεις αυτές προηγούνται του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. κι εκεί συζητούνται κυρίως θέματα αρμοδιότητός τους, που περιλαμβάνονται στην Ημερήσια Διάταξη του Συμβουλίου Υπουργών.

 

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΕΛΚ κ. Τουσκ στην επιστολή του, είναι πεπεισμένος, λαμβάνοντας υπόψη την ενεργό συμμετοχή και συνεισφορά του Υπουργού κ. Παναγιωτόπουλου στις Συναντήσεις Υπουργών Άμυνας του EPP, ότι θα ασκήσει επιτυχώς τα καθήκοντα του Προέδρου.

 

Σημειώνεται ότι οι χώρες που συμμετέχουν στις Συναντήσεις Υπουργών Άμυνας EPP είναι οι εξής: Λιθουανία, Κροατία, Ολλανδία, Ρουμανία, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Κύπρος, Αυστρία, Σλοβενία και Σλοβακία.

 

(δελτίο Τύπου)