1821

Την Τετάρτη (20/03), έγινε στην Καβάλα, μία εκδήλωση αφιερωμένη στους ναυτικούς αγώνες που έγιναν κατά την επανάσταση του 1821, και τη συμβολή που είχε ο αγώνας στις θάλασσες για την έκβαση της επανάστασης.

Στα χρώματα της Ελληνικής σημαίας φωτίστηκε η πόλη της Καβάλας λίγο μετά τις 20:00 της Πέμπτης 25 Μαρτίου ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Τέσσερις ρομποτικές κάμερες είχαν τοποθετηθεί επάνω στο φρούριο τμε πρωτοβουλία του Δήμου ρίχνοντας δέσμες φωτός σε άσπρο και μπλε σε διάφορα σημεία της πόλης.

Με τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας και με τις εικόνες ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης φωτίστηκε το κτήριο του Διοικητηρίου της Καβάλας το απόγευμα της Τετάρτης 24 Μαρτίου παραμονή της Εθνικής Επετείου

Κάθε χρόνο, στις 25 Μαρτίου η σκέψη όλων των Ελλήνων ταξιδεύει σε όλους εκείνους τους άντρες και τις γυναίκες που ένωσαν το «εγώ» τους σε ένα κοινό «εμείς» και κατάφεραν αυτό που τότε έμοιαζε ακατόρθωτο: την κήρυξη της Επανάστασης. 

Η Περιφερειακή Παράταξη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση των Ελλήνων το 1821 εξέδωσε την παρακάτω Ανακοίνωση:

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Θάσου για τα διακόσια χρόνια του εορτασμού της παλιγγενεσίας προγραμμάτισε τρεις εκδηλώσεις -μία στον Λιμένα, μία στον Θεολόγο και μία στο Καζαβίτι- με παρουσίαση ιστορικών γεγονότων και βιογραφίες αγωνιστών της εθνεγερσίας του 1821.

Η ΔΗΚΕΘ και ο Δήμος Θάσου με σύνθημα «τιμούμε την ιστορία μας οραματιζόμαστε το μέλλον», θέτοντας τα παιδιά πρωταγωνιστές, προσκαλούν όλους τους μικρούς τους φίλους να συμμετέχουν μέσα από τη ζωγραφική δημιουργία στη συμμετοχή του Δήμου Θάσου στον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.