Ως «γίγαντα με πήλινα πόδια» χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον KavalaNews 102.8

 

Ο κ. Χρηστίδης μίλησε για την φθορά που έχει υποστεί η κυβέρνηση με την αρχή να γίνεται από την Iκαρία, και να φτάνει μέχρι την διαχείριση της κακοκαιρίας, την υπόθεση Κουφοντίνα και Λιγνάδη, την πανδημία και τα ελληνοτουρκικά. 

 

Υπόθεση Κουφοντίνα: «Η κυβέρνηση έχει παγιδεύσει τον εαυτό της»

 

"Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος Έλληνας που να πιστεύει ότι ο Κουφοντίνας δεν είναι ένας τρομοκράτης, ένας αμετανόητος δολοφόνος. Η κυβέρνηση έκανε ένα πολύ κακό νόμο, ο οποίος την έχει παγιδεύσει και το νόμο αυτό σε ένα κράτος δικαίου οφείλει να τον εφαρμόσει. Ψάχνει διαρκώς δικαιολογίες. Θα κληθεί να τον εφαρμόσει διαφορετικά θα έχει να αντιμετωπίσει μεγαλύτερα προβλήματα. Θα είναι κόλαφος για τη χώρα, ένας νεκρός απεργός πείνας εξαιτίας ενός νόμου που δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση. Το κράτος δικαίου λέει ότι όσο σκληρός και να είναι ο νόμος, πρέπει να εφαρμόζεται για όλους". 

 

«Γίγαντας με πήλινα πόδια η ΝΔ – υπάρχει φθορά» 

 

"Υπάρχει φθορά στη ΝΔ. Άρχισε από την Ικαρία, η διαχείριση της κακοκαιρίας «Μήδεια», όλο αυτό μαζί με την υπόθεση Λιγνάδη και την υπόθεση Κουφοντίνα δημιουργεί την εικόνα σε όλους ότι η ΝΔ δεν ήταν αυτό που φάνταζε πριν από 7 μήνες. Είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια που έχει δώσει τη βαρύτητα στην επικοινωνία.

 

Όλα αυτά όταν θα μπουν στη κρίση των πολιτών μαζί με τις συνέπειες της πανδημίας. Είναι αδιανόητο να μην έχει παραιτηθεί κάποιος αξιωματούχος όταν πέντε μέρες δεν είχαμε ρεύμα 15 χιλιόμετρα από τη Βουλή ή ότι υπήρξαν καταγγελίες στις πέντε Φλεβάρη και 25 μέρες μετά κατάλαβαν ότι ήταν επικίνδυνος ο κ. Λιγνάδης". 

 

«Ρίχνει τα προβλήματα κάτω από το χαλί» 

 

"Θα είναι δύσκολο για τις επιχειρήσεις να πάρουν μπροστά. Η κυβέρνηση παρουσιάζει τα πράγματα με τρόπο αφελή έως ειρωνικό. Είναι ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η ΝΔ διαρκώς. Έχει επιβάλει μία μονοφωνία στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης, κάνει αντιπαράθεση για ζητήματα ήσσονος σημασίας και επιχειρεί να εξυπηρετήσει τους λίγους και εκλεκτούς.

 

Έχει δώσει πολλά χρήματα τον τελευταίο χρόνο αλλά σε λάθος κατεύθυνση. Η μικρομεσαία επιχείρηση να πλήττεται. Υπάρχουν άνθρωποι στον τουρισμό και τον επισιτισμό που έχουν να πάρουν μεροκάματο ένα χρόνο, επιστήμονές δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα γραφεία τους. Η κυβέρνηση ρίχνει τα προβλήματα κάτω από το χαλί". 

 

«Βλέπουμε το Τσεσμέ να κάνει βόλτες» 

 

Όφειλε η κυβέρνηση να εγγυηθεί πριν την έναρξη των διερευνητικών ότι δεν θα υπάρχει καμία προκλητική ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας με αποτέλεσμα να βλέπουμε το Τσεσμέ να κάνει βόλτες στο Αιγαίο. Η ουσία είναι τι θέλουμε εμείς.