Με SMS στο 13032 θα μπορούν οι καταναλωτές να κάνουν για τρεις ώρες την ημέρα τα ψώνια τους στα μαγαζιά όταν γίνει η εισήγηση από τους επιστήμονες για την άρση του lockdown και την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στις «κόκκινες» και «βαθιά κόκκινες» περιοχές. 

 

Η εφαρμογή πάντως είναι έτοιμη να μπει στην καθημερινότητα μας. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Όπως είπε, η εφαρμογή είναι έτοιμη και θα τεθεί σε εφαρμογή μόλις χρειαστεί. 

 

«Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία.

 

Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Μάλιστα, ο αριθμός 13032 βρίσκεται ήδη εν... λειτουργία, αφού με την αποστολή μηνύματος, λαμβάνεται απάντηση με την ένδειξη «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».

 

Ωστόσο δεν έχει τεθεί ακόμα σε εφαρμογή το συγκεκριμένο μέτρο. 

 

Οι περιορισμοί, βέβαια, για το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν θα περιορίζονται μόνο στον χρονικό περιορισμό αλλά και στα άτομα που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος - βάσει του γνωστού κανόνα 1 άτομο ανά 25 τ.μ. - και την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

 

Το SMS στο 13032 θα έχει την εξής μορφή: