Κοντά στο εκατομμύριο κινείται ο οικονομικός απολογισμός των ζημιών που υπέστη το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης από το πλημμυρικό φαινόμενο της 12ης Ιανουαρίου.

 

Σύμφωνα με όσα είπε στη Δέλτα Τηλεόραση ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης, το κόστος των ζημιών εκτιμάται περίπου στις 900.000 €. Οι ζημιές αφορούν τόσο το ίδιο το κτίριο του αερολιμένα, τον περιβάλλοντα χώρο, μέρος του εξοπλισμού του καθώς και εξοπλισμό των εταιριών που δραστηριοποιούνται σε αυτό (π.χ. καταστράφηκαν τρία μικρά εκπαιδευτικά αεροσκάφη).

 

Ο κος Ζαντανίδης υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών ώστε το αεροδρόμιο να επανέλθει άμεσα στην κανονικότητά του. Επιπλέον, όπως είπε, όσο οι ζημιές παραμένουν τόσο «μεγαλώνουν» και ο κίνδυνος ενός blackout στο αεροδρόμιο παραμένει υπαρκτός.

 

Εν τω μεταξύ, επειδή έχει καταστραφεί μεγάλο μέρος της περίφραξής του, το αεροδρόμιο φυλάσσεται πλέον σε 24ωρη βάση από την Αστυνομία.

 

Υπενθυμίζεται ότι η ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου ήταν από τα σημεία με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση νερού στο πρωτοφανές πλημμυρικό φαινόμενο της 12ης Ιανουαρίου.

Πηγή; reportal.gr