Με μια γελοιογραφία του ΜΠΟΣΤ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ θυμίζει την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την Κομοτηνή τον Ιανουάριο του 1960 ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κατσιμίγας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Με εμποδίζει το βρακή μου. Άλλη η Διάπλασις των πέδων και άλλη η δική μου....

 

Επική γελοιογραφία του ΜΠΟΣΤ στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, λίγες μέρες μετά την καταστροφική πλημμύρα της Κομοτηνής της 10ης Ιανουαρίου 1960. Η ΑΥΓΗ όργανο τότε της αντιπολιτευόμενης ΕΔΑ (Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά), που ήταν αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση του Κων/νου Καραμανλή για την αποστολή ρουχισμού στους πλημμυροπαθείς, μόνο σε μικρά μεγέθη (παιδικά) με αποτέλεσμα να υπάρχουν κωμικοτραγικές καταστάσεις.

 

Το γεγονός φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος και την ενασχόληση της Αθήνας με την περιοχή μας, όπως πάντα, αφού προκύψουν σοβαρά προβλήματα.

 

Υ.Γ. Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο γραφής του ΜΠΟΣΤ (Μέντης Μποσταντζόγλου) με την επιτηδευμένη ανορθογραφία και θέλουν να απολαύσουν την γελοιογραφία, τους συνιστώ να αποθηκεύσουν την εικόνα, να την μεγεθύνουν και να την διαβάσουν σε μεγάλη οθόνη περιστρέφοντας την.
Ως πότε παλικάρια θα ζώμεν με στενά. Εκτός που είνε πέδων εινε και θερινά......