Σε συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι «τα κάλαντα και όλες αυτές οι διαδικασίες θα πρέπει να μπουν στο πλαίσιο μιας νέας κανονικότητας».

 

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι «κάλαντα με τη λογική που είχαμε πέρσι και όλες αυτές οι διαδικασίες όπως καταλαβαίνετε πρέπει να μπουν στο πλαίσιο μιας νέας κανονικότητας, εικόνες με παιδάκια σε γειτονιές και από σπίτι σε σπίτι δεν μπορούμε να δούμε».

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά «κάλαντα, όπως τα ξέρατε, με τα παιδιά να γυρνούν στις γειτονιές, από σπίτι σε σπίτι δεν θα υπάρξουν».

 

Για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως «ο λόγος δεν έχει να κάνει με το επιδημιολογικό φορτίο στα σχολεία. Όλοι οι ειδικοί λένε ότι η μετάδοση στο σχολικό περιβάλλον δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα. Αυτό που είναι πρόβλημα είναι η κινητικότητα».    Όπως εξήγησε, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι περισσότερα από 650.000 παιδιά και γίνονται αντίστοιχες μετακινήσεις γονέων, παππούδων, γιαγιάδων. 

 

Για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αναμένεται να έρθει στη χώρα μας τον Ιανουάριο και θα ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων και των υγειονομικών.

 

Για  το πόσο θα διαρκέσει το lockdown, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η βασική κατεύθυνση για το πανελλαδικό lockdown που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να παρέλθει στις 30 Νοεμβρίου, όμως οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η πορεία των νέων κρουσμάτων, των νοσηλειών και των διαθεσιμοτήτων στις ΜΕΘ ίσως να οδηγήσουν στην παράταση του lockdown.