Η διαδικασία η τωρινή μοιάζει με της άνοιξης. Πλέον η διαφορά είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, και στα ΜΜΜ. Επίσης, νηπιαγωγεία, δημοτικά, σχολεία ειδικής ανάγκης, παραμένουν ανοιχτά.

 

Μετακινήσεις επιτρέπονται από και προς την εργασία, για συνοδεία παιδιού στο σχολείο ή για έκτακτη ανάγκη.

 

Οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο με την αποστολή SMS ή με τη συμπλήρωση της φόρμας που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr ή με χειρόγραφη βεβαίωση.

 

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις αιτιολογίες:

 

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία

 

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους

 

3. Μετάβαση στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

 

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη - συνοδεία μαθητή ή συνοδεία συγγενή από και προς την εργασία

 

5. Μετάβαση σε τελετή υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για την διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις

 

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ατομικά ή ανά δυο άτομα, καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτων, με τήρηση αποστάσεων

 

Κατά τις βραδινές ώρες οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί. Κάνω έκκληση για λελογισμένες μετακινήσεις. Από τη Δευτέρα όσοι θέλουν να εισέλθουν στη χώρα θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ PCR 48 ώρες πριν με πτήση, και 72 ώρες πριν με χερσαία είσοδο.

 

Παραμένει υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας PLF για όλους όσους έρχονται από το εξωτερικό ενώ από τη Δευτέρα η συμπλήρωση της φόρμας ισχύει και για όσους βγαίνουν από τη χώρα αεροπορικώς. Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ νομών παρά μόνο για έκτακτους λόγους.

 

Τα κομμωτήρια θα λειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο εφόσον το επιθυμούν με την αναστολή να ξεκινά από τη Δευτέρα.

 

Αναστέλλονται και τα κέντρα βοήθειας ηλικιωμένων.

 

Αθλητική άσκηση προβλέπεται μόνο σε εξωτερικούς χώρους μέχρι τρία άτομα συμπεριλαμβανομένου του προπονητή.

 

Για τα ΜΜΜ προβλέπεται η μεταφορά με 65% πληρότητα και στα ταξί για έναν επιβάτη, κατ' εξαίρεση για τα ανήλικα τέκνα.

 

Επιτρέπονται μόνο οι διοργανώσεις της SUPERLEAGUE και της πρώτης κατηγορίας του μπάσκετ.

 

Στις μεταφορές, προβλέπεται περιορισμός στον αριθμό των επιβαινόντων σε ΙΧ μέχρι 1 άτομο πλέον του οδηγού (εξαιρούνται ανήλικα τέκνα).

Επιτρέπονται delivery και take away

 

Υποχρεωτική η τηλεργασία σε ποσοστό 50% για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις