Νέα μέτρα για Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη ανακοινώνει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για ένα σχέδιο διάρκειας ενός μήνα με ανοιχτά το Λιανεμπόριο και τα σχολεία. 

 

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η χώρα έχει εισέλθει στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και προανήγγειλε ότι αύριο θα ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπισή του. 

 

Ανακοίνωσε ακόμη ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο». «Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου

 

Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες σήμερα, θα πω μόνο ότι γνωρίζουμε πια από τις διαδικασίες ιχνηλάτησης ποιες οικονομικές δραστηριότητες προκαλούν πρόβλημα γρήγορης διασποράς του ιού και ποιες δεν προκαλούν τόσο μεγάλη διασπορά του ιού, οπότε θα προσαρμόσουμε το σχέδιό μας για τον επόμενο μήνα στα πραγματικά δεδομένα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας. Από σήμερα όμως πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, το τονίζω, του λιανεμπορίου και των σχολείων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.