Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο νομό Καβάλας. Στα ήδη υπάρχοντα, έρχονται να προστεθούν δύο νέα.  

 

Στο νοσοκομείο Καβάλας σήμερα έγιναν 50 τεστ κορωνοϊού και δύο βγήκαν θετικά.

 

Το ένα πρόκειται για τον πατέρα της φοιτήτριας από την Θεσσαλονίκη η οποία έκανε το τεστ στο νοσοκομείο Καβάλας, ενώ το δεύτερο πρόκειται για ένα βρέφος από χωριό του Παγγαίου.  

 

Και τα δύο κρούσματα είναι αποτέλεσμα ιχνηλάτησης. «Έχουν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται σπίτι τους με τις κατάλληλες οδηγίες» επισημένει ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας.  

 

Ωστόσο προβληματισμό προκαλεί το άθροισμα των θετικών κρουσμάτων.

 

Τις προηγούμενες ημέρες ήταν τα πέντε θετικά στην Θάσο. Από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν τρία για την ΠΕ Θάσου, ενώ υπήρχαν και δύο που αφορούν ξένους τουρίστες.

 

Χθες από το νοσοκομείο Καβάλας ανακοινώθηκαν δύο κρούσματα και το ένα ήρθε από το Ελαιοχώρι του Παγγαίου, ανεβάζοντας σε λίγες μέρες τον αριθμό στα πέντε (δες εδώ).

 

Σε ότι αφορά το νησί της Θάσου, θα παραμείνει στο Κέντρο Υγείας ο μοριακός αναλυτής για τη διενέργεια τεστ «όσο χρειάζεται, έχουμε και τη σύμφωνη γνώμη του διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας» είπε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λευτέρης Κυριακίδης.