Εκτός της σχολικής τάξης θα μένουν όσα παιδιά δεν φορούν μάσκα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Ανακοίνωσε πως τις αμέσως επόμενες ώρες θα εκδοθεί ΚΥΑ για το πώς θα λειτουργήσουν σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα γλωσσών και βιβλιοθήκες.

 

Για τα κυλικεία 

Σχετικά με τη λειτουργία των κυλικείων τόνισε πως το προσωπικό πρέπει να εφαρμόζει σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής και πως πρέπει να διατίθενται μόνο συσκευασμένα τρόφιμα και ποτά. Οι μαθητές πρέπει να διατηρούν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 1,5 μέτρου κατά την αναμονή τους στην ουρά του κυλικείου.

 

Για τα φροντιστήρια

Αναφορικά με τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών είπε πως αυτά θα λειτουργήσουν με τους κανόνες οι οποίοι πρόκειται να εφαρμοστούν και στις σχολικές μονάδες. Στόχος μας, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, είναι να προστατεύσουμε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, γενικά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

 

Η χρήση μάσκας

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές, εκπαιδευτικούς σε όλες τις τάξεις, καθώς και το λοιπό προσωπικό. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, καθώς και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και σε περίπτωση συνωστισμού στα κυλικεία εξωτερικού χώρου, όπως και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το εάν θα υπάρξει τιμωρία στους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι όποια παιδιά δεν φορούν μάσκα δεν θα μπαίνουν στην τάξη.

«Δεν υπάρχει καμία τιμωρία για οτιδήποτε», απλά «δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε μαθητές χωρίς μάσκα» είπε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: Το Βήμα