Η τριανταμελής αποστολή του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, το Σάββατο 1η Αυγούστου, κατάφερε μετά από  μια πολύ απαιτητική προσπάθεια, σε κακοτράχαλο τερέν να σηκώσει την σημαία του ΔΡΟΜΕΑ στα 1611μ. του βουνού ΣΑΟΣ στην Σαμοθράκη.

 

 

Η αποστολή συνοδευόταν  από μέλη του συλλόγου, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και φυσικά από την αρχηγό της αποστολής, Κική Τσακαλδήμη.  Η πεζοπορία διήρκησε πάνω από δέκα ώρες και πραγματοποιήθηκε κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με τον Αυγουστιάτικο ήλιο να κάνει την όλη διαδικασία ακόμη πιο επίπονη.

 

 

Η καλή οργάνωση σε συνδυασμό με την εμψυχωτική επέμβαση της Κικής και την βοήθεια από έμπειρη ορειβατική ομάδα  υποστήριξης, έκαναν την ανάβαση εφικτή ακόμη και για άτομα με μικρή πεζοπορική εμπειρία.

 

 

Το γκουπ των συμμετεχόντων ήταν ετερόκλιτο, όμως το πνεύμα ομαδικότητας που δημιουργήθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή έκανε την όλη διαδικασία να δείχνει λιγότερο επίπονη.

 

 

Σπουδαίο ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Ολυμπιονίκη μας, Κώστα Γκατσιούδη ο οποίος συμπαρέσυρε τους υπόλοιπους  να πάρουν μια γεύση από την πάστα του πρωταθλητή, ωθώντας τους να κάνουν άλλο ένα βήμα πιο ψηλά.

 

 

 

Η εκδρομή στην Σαμοθράκη δεν είχε μονάχα πεζοπορικό ενδιαφέρον, αλλά και πολιτιστικό. Οι συμμετέχοντες στην αποστολή, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιάπολης και να θαυμάσουν από κοντά πλούτο εκθεμάτων που σε μεταφέρουν αιώνες πριν, ανακαλύπτοντας από την αρχή τον μύθο των Θρακών, των Καβύριων μυστηρίων κάτω από την σκιά των φτερών της Νίκης της Σαμοθράκης.

 

 

 

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ευχαριστεί ιδιαίτερα το ΚΤΕΛ  και φυσικά τον Δήμαρχο του νησιού, που με την φιλοξενία του και την συνδρομή του, έγινε εφικτή η επίσκεψη και η μεταφορά στα κρυμμένα στολίδια του νησιού.

 

 

Αναφέροντας την λέξη στολίδια δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί η επίσκεψη του ΔΡΟΜΕΑ, στο Φαράγγι του Φονιά ,  όπου τα κρυστάλλινα παγωμένα νερά που αναβλύζουν από την καρδιά του όρους Σάους σου κλέβουν την ανάσα μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά. Οι λεγόμενες βάθρες ξεπροβάλουν μπροστά σου σχηματιζόμενες από τους διαδοχικούς καταρράκτες, αφού πριν πεζοπορήσεις για μόλις τριάντα λεπτά ανάμεσα από ρυάκια και κάτω από αιωνόβιους πλάτανους.

 

 

Το ταξίδι του ΔΡΟΜΕΑ, στο Φεγγάρι δεν θα μπορούσε να τελειώσει χωρίς να γευτεί η αποστολή τα τοπικά εδέσματα του νησιού. Ιδανικός προορισμός για αυτό ήταν η Χώρα, το χωριό που κυριολεκτικά κρέμεται στον βράχο του νησιού  καλά προστατευμένο από τους εισβολείς του παρελθόντος. Γλύκα του κουταλιού, παραδοσιακά ποτά αλλά και αφεψήματα άγριων βοτάνων είναι λίγα από τα προϊόντα που γεύτηκε η αποστολή.