Απορρίφθηκε χθες 7 Αυγούστου με την απόφαση 1246/2020  του Πρωτοδικείου Αθηνών η αγωγή κατά της Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π. που επιχείρησαν το Ελληνικό Δημόσιο, ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκειμένου να μπλοκάρουν την  απεργία των εργαζομένων στα ΚΕΠ για σήμερα, Σάββατο 8/8.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π. βασική υπερασπιστική γραμμή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο δικαστήριο ήταν πως «οι υπάλληλοι των ΚΕΠ είναι τεμπέληδες»,

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.:

«…με διαδικασίες φαστ τρακ, επιθυμούσαν να αναγνωριστεί από το δικαστήριο παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή μας κινητοποίηση που ξεκινά αύριο Σάββατο 08/08/2020 με ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ από καθήκοντα.

Καταδικάζουμε την επιλογή του Ελληνικού Δημοσίου και των συναρμόδιων Υπουργών να μας σύρουν στα δικαστήρια για να απαγορεύσουν το δικαίωμά μας ως εργαζόμενοι να απεργήσουμε και καταγγέλλουμε την άρνηση συμμετοχής τους σε Δημόσιο Διάλογο στον Ο.ΜΕ.Δ. παρουσία Μεσολαβητή.

Η αλαζονεία και η έπαρση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει καταφέρει σε λιγότερο από ένα χρόνο να φέρει τα ΚΕΠ στο χειρότερο τέλμα της ιστορίας τους, καθώς έχουν μετατραπεί σε έρμαια των ορέξεων των αιρετών με τη σφραγίδα του Υπουργείου. Πλέον επικρατεί το δόγμα αυξάνουμε τον όγκο εργασίας, μειώνουμε το προσωπικό και διαλύουμε όλο το θεσμικό πλαίσιο που κρατούσε τα ΚΕΠ στην κορυφή.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π. αφού εξάντλησε κάθε πιθανότητα συνεννόησης, ήταν και είναι υποχρεωμένη να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των υπαλλήλων των ΚΕΠ, γι’ αυτό και προχώρησε σε απεργιακή κινητοποίηση.

Βασική υπερασπιστική γραμμή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο δικαστήριο ήταν πως οι υπάλληλοι των ΚΕΠ είναι τεμπέληδες και ότι η δουλειά τους έχει μειωθεί δραστικά. Οξύμωρο όταν τον Ιούνιο του 2020 διεκπεραιώθηκαν 830.000 αιτήσεις μέσω ΚΕΠ (3ος πιο παραγωγικός Ιούνιος όλων των εποχών) χωρίς να περιλαμβάνονται τηλεφωνικές εξυπηρετήσεις, γνήσια υπογραφής κ.τ.λ.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως ο Πρωθυπουργός της χώρας θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρόνοιες, ώστε τα ΚΕΠ να επανέλθουν στο δρόμο της ανάπτυξης και της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών».

 

Σσύμφωνα με τους δικηγόρους της Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π. αυτό συμβαίνει για πρώτη φόρα, δηλαδή το δικαστήριο να απορρίπτει απεργιακή αγωγή του Δημοσίου κατά των εργαζομένων

Πηγή: Aftodioikisi.gr