Την απόφαση να κλείσει το Κέντρο Υγείας Εχίνου μέχρι τις 5 Απριλίου, πήρε η 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης μετά τα νέα κρούσματα που σημειώθηκαν. Αυτό έγινε γνωστό την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, με σχετικό δημοσίευμα του xanthi2.gr το οποίο ανέφερε ότι οι υγειονομικές αρχές δεν έχουν γνωστοποιήσει το λόγο που το Κέντρο κλείνει.

 

Πάντως η 7ημερη αναστολή παραπέμπει στην 7ημερη καραντίνα που δίνεται στους υγειονομικούς (σε αντίθεση με την καραντίνα 14 ημερών που ισχύει για τον γενικό πληθυσμό). Ορισμένες πληροφορίες θέλουν το προσωπικό του Κέντρου Υγείας να έχει κολλήσει κορωνοϊό και η απόφαση για αναστολή λειτουργίας φαίνεται ότι θα αφήσει την ευρύτερη περιοχή χωρίς πρωτοβάθμια δομή Υγείας. 

 

Νεότερες πληροφορίες το μεσημέρι της Τρίτης 31/3/2020 ανέφεραν ότι με απόφαση Χαρδαλιά θα γίνει στελέχωση της μονάδας στον Εχίνο με δύο γιατρούς που θα σταλούν από την Αθήνα αλλά λεπτομέρειες για το χρόνο επανέναρξης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας δεν έχουν γίνει γνωστές. 

 

Την ίδια ώρα, τόσο στο Δήμο Μύκης όσο και στο σύνολο του νομού Ξάνθης, φαίνεται ότι οι ασθενείς αυξάνονται και μαζί αυξάνεται και ο αριθμός των δειγμάτων που λαμβάνονται για εργαστηριακό έλεγχο. 

 

Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει για την εξάπλωση της νόσου σε χώρους στρατοπέδων. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ) εξέφρασε με επιστολή της την έντονη δυσαρέσκειά της για τις συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να φιλοξενηθούν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Νομό Έβρου και κάλεσε τον ΕΟΔΥ και τις τοπικές αρχές να παρέμβουν άμεσα.