Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΦΕΚ 2305/Β/12.06.2019) χορηγείται παράταση μέχρι 31.12.2019 για τη λειτουργία οργάνων και επιτροπών πολεοδομικών θεμάτων του νόμου 4495/2017 για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος.

 

Πρόκειται για τα: Συμβούλια Αρχιτεκτονικής, Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Αιγαίου, Επιτροπές Προσβασιμότητας, Συμβούλια Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων, Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων Αιγαίου.

 

Η παράταση δίνεται έως το τέλος του έτους, προκείμενου να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη συγκρότηση και στελέχωση των Περιφερειακών και Τοπικών Παρατηρητηρίων Ελέγχου Δόμησης που προβλέπει ο νόμος, δεδομένου ότι υπάλληλοι των Παρατηρητηρίων θα συμμετέχουν στα νέα συμβούλια και τις επιτροπές.

 

Επιπλέον, με ΚΥΑ των τριών συναρμόδιων Υπουργών χορηγείται παράταση έως 31.12.2019 για δυο ακόμα όργανα: το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Μακεδονίας - Θράκης και το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων Μακεδονίας - Θράκης.

 
(δελτίο Τύπου)