Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας, αναφέρει σε ανακοίνωση της πως η ανεξέλεγκτη λειτουργία των χημικών εργοστασίων ανατολικά της πόλης, έχει υπερβεί τα όρια αντοχής  της κοινωνίας της Καβάλας, και πως η μόλυνση του αέρα έχει λάβει δραματικές διαστάσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας, θέτει ερωτήματα προς τον Δήμο Καβάλας, για το σενάριο που υπάρχει για την καύση των σκουπιδιών, ως τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων, και ζητά να ενημερώσει ο Δήμος για αυτή την εξέλιξη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας εκφράζει τους προβληματισμούς της για την πυροπροστασία, και τονίζει ότι ούτε σε κεντρικό, ούτε σε τοπικό επίπεδο, δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας, τονίζει τη δυσαρέσκεια της για την απόφαση να προσληφθούν μόνο 19 άτομα στον Δήμο Καβάλας, για τα έτη 2025 έως 2028.

Παράλληλα αφήνει αιχμές και προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας που δε συναίνεσε στην ακύρωση της συναυλίας.

Ο Δήμος Καβάλας προγραμματίζει συναυλία με τη χορωδία της ανώτατης στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ, στις 25 Μαρτίου στη Μεγάλη Λέσχη, και η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως πρέπει να ακυρωθεί η συναυλία, αναφέροντας πως ο Δήμος δίνει βήμα στον πιο δολοφονικό στρατό του πλανήτη να “ξεπλυθεί” μέσω του πολιτισμού. 

Η διοίκηση του Δήμου εισάγει στα θέματα για το δημοτικό συμβούλιο, ψήφισμα του ΕΥΚ, με το οποίο καλεί το συμβούλιο να υιοθετήσει τα αιτήματα του, τα οποία αφορούν το “κύμα” ακρίβειας. Η Λαϊκή Συσπείρωση σε ανακοίνωση της αναφέρει για αυτή την εξέλιξη πως “δεν μπορούμε όμως να μην εκφράσουμε την έκπληξή μας για την τακτική της διοίκησης, η οποία φέρνει για συζήτηση το ζήτημα της ακρίβειας, όταν πριν ένα μήνα, ψήφισε αυξήσεις φωτιά στα δημοτικά τέλη, ξαφρίζοντας την τσέπη των συνδημοτών μας.”

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας ζητά να αλλάξει η μέρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, που ορίστηκε στις 28 Φεβρουαρίου, καθώς εκείνη την ημέρα υπάρχει πανελλαδική απεργία και συμπληρώνεται ένας χρόνος από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

«Στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ψήφισαν, τα “καλά παιδιά”, οι “γείτονες”, τα “ξαδέλφια” και τα “αδέλφια”, χωρίς να αρθρώσουν κουβέντα, σηκώνοντας μόνο το χέρι για να πουν ΝΑΙ σε αυξήσεις φωτιά, που θα βάλουν μπουρλότο στους λογαριασμούς του ρεύματος», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας, για τα νέα δημοτικά τέλη που ψηφίστηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους της Καβάλας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας, ζήτησε με ανακοίνωση της, να συζητηθεί το θέμα της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας, εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τους προβληματισμούς της, για τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων και όχι μόνο.

“Οι συγχωνεύσεις, είτε συγκροτηθούν περιφερειακές ΔΕΥΑ όπως ενημερώνει η κυβέρνηση, είτε σε επίπεδο νομού κλπ, στοχεύουν στο να δημιουργηθεί ένα μεγαλύτερο πεδίο στο οποίο μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι θα μπορούν να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα ώστε να εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Οι εξελίξεις αυτές είναι απολύτως αρνητικές και θα οδηγήσουν σε εκτόξευση της τιμής του νερού”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας.

«Παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού με τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ (στα πρότυπα ηλ. ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, σιδηροδρόμων) θηλιά στο λαιμό εργαζομένων και καταναλωτών.»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας σε ανακοίνωση της ενημερώνει πως καταψηφίζει το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας για το 2024, τονίζοντας πως το πρόγραμμα, είναι φτωχότερο κατά 5 εκατομμύρια ευρώ από αυτό του 2023.

Για τον νέο νόμο που αφορά τους οργανισμούς τοπικής διοίκησης μιλά η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας

Ο Χρήστος Ποτόλιας και η “Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας”, πήραν την 6η θέση στις δημοτικές εκλογές για το Δήμο Καβάλας.

Στη Δημοτική Κοινότητα Ζυγού έκανε περιοδεία ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Χρήστος Ποτόλιας.

Τις καταστροφές και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο Δημοτικό σχολείο του Αμυγδαλεώνα, μετά τη βροχόπτωση στις 4 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζει με φωτογραφίες και βίντεο της, η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας.

"Τη φετινή σχολική χρονιά οι εγγραφές στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα οι διδακτικοί χώροι να μην επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες, γονείς του σχολείου δήλωσαν ότι λύση στο πρόβλημα θα δοθεί με την τοποθέτηση κοντέινερ, θεωρούμε ότι ούτε καν σαν σκέψη μπορεί να σταθεί μια τέτοια λύση", αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας.

“Η νίκη αυτή του Σκακιστικού Ομίλου γεμίζει με περηφάνια όλους τους Καβαλιώτες και αποτελεί την καλύτερη απόδοση τιμής στη μνήμη του εμβληματικού επί σειρά ετών προέδρου του, Βασίλη Θεοδωρίδη”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος στο Σκάκι, από τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας.

Τους υποψηφίους της για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ, έχοντας “κλείσει” τα ψηφοδέλτια της σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας αλλά και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

“Να πάρει πίσω τώρα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση για το ΕΚΑΒ. Απαιτούμε να στελεχωθεί τώρα πλήρως το Ε.Κ.Α.Β. με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό και μέσα! Αποκλειστικά σύγχρονη, αναβαθμισμένη, δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας, για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης που αναφέρει πως το ΕΚΑΒ θα ενισχυθεί από πυροσβέστες και στρατιωτικούς.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας μετά το σεισμό στη Βουλγαρία την Τετάρτη (07/06), αναφέροντας πως η στατική επάρκεια στα σχολεία της χώρας είναι ανεπαρκής.

Σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας αναφέρει πως ο θεσμός του σχολικού τροχονόμου είναι μια μορφή ευτελούς αμειβόμενης και ανασφάλιστης εργασίας που βαφτίζεται «εθελοντισμός», υποκρύπτοντας το καθεστώς σχέσεων εξαρτημένης εργασίας.

Μετά την ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της επέκτασης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και την κατασκευή ΜΕΑ, η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως γίνεται ένα διπλό “έγκλημα”.

Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας, κάνει γνωστό το αίτημα της προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, χρονικής διάρκειας τεσσάρων μηνών, για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας τονίζει τις διαχρονικές ευθύνες όπως αναφέρει για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας, αναφέρει πως το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας τοποθετείται ενάντια στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Σελίδες