γράφει ο

Χρήστος Ποτόλιας*

 

Κανένα “έργο τώρα”, την “ώρα δημιουργίας” δε θα φέρει την “Καβάλα Μπροστά”, τον “τόπο της ζωής μας” και το “σύγχρονο Δήμο” μας, αν δεν έχεις Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους αγωνιστές που παλεύουν για τις ανάγκες του λαού και όχι υπηρέτες των κυβερνήσεων και της Ε.Ε..

 

Αν δεν έχεις Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους που αντιστέκονται στα αλλεπάλληλα νομοθετήματα που έκαναν την Τοπική Διοίκηση το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας. 

 

Αρχή που θα αντιταχθεί και θα πρωτοστατήσει ενάντια στις

ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δήμο, τα 2μηνα, 4μηνα, 8μηνα κτλ. 

 

Συμβούλους που θα εκφράζουν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τις διεκδικήσεις, τις ανάγκες και τις αγωνίες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας, των γυναικών, των συνταξιούχων, για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος απέναντι σε φυσικές καταστροφές. 

 

Συμβούλους και Δήμαρχο που δε δεσμεύονται από φανερά και αθέατα επιχειρηματικά συμφέροντα, που έχουν αναλάβει «εργολαβία» από τα κόμματά τους να προωθούν σε τοπικό επίπεδο την επιχειρηματική δράση, την εμπορευματοποίηση σε κάθε πλευρά της ζωής του λαού, πνίγοντας τις ανάγκες του για τα κέρδη των λίγων (ΕΣΚΙ ΚΑΠΟΥ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΚΤΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ, ΜΕΑ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ κ.α.). Συμβούλους που δε θα προσκυνούν την ανταποδοτικότητα, δηλαδή τα χαράτσια, σε κάθε πλευρά της ζωής μας και θα διεκδικούν μαζί με το λαό χρηματοδότηση από το κράτος.

 

Σήμερα υπάρχει πείρα η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί σε αυτές τις εκλογές, κυρίως όμως μετά από αυτές. Το έργο χιλιοπαιγμένο, στο ίδιο έργο θεατές, το έχουμε ξαναδεί σε διάφορες εκδοχές, όλες όμως είχαν το λαό στο ρόλο του κομπάρσου. 

 

Ήρθε η ώρα να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής και ρυθμιστής της ζωής των παιδιών του και της δικής του.

 

Για να εκλέξουμε περισσότερους αγωνιστές δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, που θα είναι δίπλα στον λαό και τους αγώνες του και όχι χειροκροτητές της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

 

Αρκετά με το «πάμε κι όπου βγει». Ήρθε η ώρα «να πάμε αλλιώς»! Ενισχύουμε το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής

 

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

 

που μπορεί να καταγραφεί την επόμενη μέρα των εκλογών!

Καλούμε τους εργαζόμενους στην πόλη και τα χωριά, τις νέες και τους νέους που οι τοπικοί άρχοντες σε ευθεία γραμμή με το κεντρικό κράτος, τους στέλνουν στα «αζήτητα» της ζωής, τους μικρούς αγρότες και τους μικροεπαγγελατίες να κάνουν τη διαφορά ενισχύοντας παντού τη Λ.Σ. που το ΚΚΕ στηρίζει.

 

*Ο Χρήστος Ποτόλιας είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας με τη Λαϊκή Συσπείρωση