Την προσοχή της διοίκησης του Δήμου Καβάλας για τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην οδό 25ηςΜαρτίου στον Άγιο Λουκά εφιστά ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Καβάλας Χρήστος Ποτόλιας. Συγκεκριμένα αναφέρει: 

 

 

ΠΡΟΣ : ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (κ. Γραμμένο Γιώργο) 

ΚΟΙΝ.: 1. ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΤΣΑΝΑΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

             2. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

 

κ. Πρόεδρε, 

 

Από το κυκλικό κόμβο των οδών Ιοκάστης και 25ηςΜαρτίου στη συνοικία του Αγ. Λουκά και μέχρι την είσοδο του στρατόπεδο Καρακώστα, μία απόσταση λιγότερη από 100 μέτρα, έχει συγκεντρωθεί πλήθος δραστηριοτήτων, που κάνουν την ασφάλεια κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων ιδιαίτερα επικίνδυνη. 

 

 

Σημειώνουμε ότι σε ένα τόσο μικρό τμήμα της οδού της 25ηςΜαρτίου λειτουργούν: πιάτσα ταξί, snackbar– εστιατόριο, μίνι μάρκετ, καφέ, είσοδος στρατοπέδου, στάση αστικών λεωφορείων, καθώς το κέντρο Ψυχικής Υγείας και η ΤΟΜΥ.

 

 

Όπως είναι λογικό η συγκέντρωση τόσων δραστηριοτήτων έχει ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση πλήθος συμπολιτών μας. Παρ’ όλα αυτά σε αυτό το τμήμα της οδού της 25ηςΜαρτίου, απουσιάζει παντελώς η οποιαδήποτε σήμανση για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας πεζών και αυτοκινήτων.

 

 

 

Παρακαλούμε άμεσα να διαβιβάσετε στην αρμόδια υπηρεσία τις ανησυχίες μας για την εν λόγω περιοχή, ώστε να επιληφθεί του θέματος με την άμεση δημιουργία σε πρώτη φάση τουλάχιστον μιας διάβασης πεζών.

 

 

 

Ωστόσο το πρόβλημα της στενότητας του χώρου με το πλήθος των δραστηριοτήτων που υπάρχουν στην εν λόγω περιοχή, θα λυθεί αποτελεσματικά και οριστικά, αν η είσοδος του στρατοπέδου μετακινηθεί από το σημείο που βρίσκεται σήμερα προς το εσωτερικό του στρατοπέδου, όπου υπάρχει άφθονος χώρος, ο οποίος από τη μία είναι άχρηστος για τις ανάγκες του στρατοπέδου, από την άλλη όμως πολύ χρήσιμος για τις ανάγκες της πόλης και των κατοίκων της.

 

 

 

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προς την υπηρεσία του δήμου για τη σήμανση και προς τη διοίκηση του στρατοπέδου ή όπου αλλού για την μετατόπιση της εισόδου του στρατοπέδου.      

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ