Σύσκεψη με θέμα τη δακοκτονία στο νησί της Θάσου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Κώστας Μορφίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων της Θάσου και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Όπως τονίστηκε η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συνάντηση των βουλευτών και του αντιπεριφερειάρχη με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη στην Αθήνα. Στον υπουργό πρόκειται να τεθεί το ζήτημα της μικρής διάρκειας στο φετινό πρόγραμμα της δακοκτονίας με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του ελαιόκαρπου να έχει προσβληθεί από τον δάκο. Κατά συνέπεια αναμένεται χαμηλή παραγωγή βρώσιμης ελιάς αλλά και παραγόμενο λάδι υψηλής οξύτητας, γεγονός που μειώνει δραματικά την τιμή του προϊόντος. 

Το αίτημα που θα απευθυνθεί προς τον υπουργό θα αφορά την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για την καταστροφή που έχει υποστεί μέχρι τώρα ο ελαιόκαρπος αλλά και τη σωστή λειτουργία του προγράμματος της δακοκτονίας ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια προβλήματα την επόμενη χρονιά.