Η στιγμή της σύλληψης του Θέμη Καλπακίδη στα χωράφια κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου. Τρεις αστυνομικοί τον παίρνουν σηκωτό από το έδαφος. 

 

Εκείνη την στιγμή ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Καβάλας φωνάζει προς τον διαπραγματευτή που προσέλαβε η κατασκευάστρια κοινοπραξία του TAP: «Είσαι περήφανος στρατηγέ της Αστυνομίας, διαπραγματευτή; Αυτοί είσαστε... σας πληρώναμε τόσα χρόνια κι ακόμη διατάζετε...». 

 

Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ σέρνουν άγαρμπα στο χώμα τον Θέμη Καλπακίδη και με δυσκολία τον... φορτώνουν σε αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες. 

 

Η διαδικασία της σύλληψης βιντεοσκοπείται αδιάκοπα πιθανότατα από εκπροσώπους των Ιταλών ακτιβιστών που έχουν έρθει για συμπαράσταση στον αγώνα ενάντια στον TAP. 

 

Όλα αυτά γίνονται μπροστά στον ειδικό διαπραγματευτή Ανδρέα Κωνσταντακόπουλο που προσέλαβε τον περασμένο μήνα ο TAP για να καταφέρει (υποτίθεται) να τελειώσει ανώδυνα η εκκρεμότητα της κατασκευής στο νομό Καβάλας. 

 

Ο κατά τα άλλα έμπειρος διαπραγματευτής πάντως έγινε ο ίδιος θέμα κατά την σύλληψη του Θέμη Καλπακίδη, όπως φαίνεται και στο βίντεο (εμφανίζεται και στο τέλος). 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ