TAP

"Με αφορμή την σύμβαση μίσθωσης μεταξύ του Δήμου και της κοινοπραξίας ΤΑΡ, για ακόμη μία φορά διαφαίνεται ότι η διαχείριση της Δημοτικής περιουσίας και των συμφερόντων των Δημοτών της Καβάλας αντιμετωπίζονται τουλάχιστον με προχειρότητα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο  Θέμης Καλπακίδης.    

Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική παράταξη ο Τόπος της Ζωής μας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους απείχε από τη συνεχιζόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Μαΐου.

Την κοινοπραξία που κατασκευάζει τον αγωγό φυσικού αερίουTAPκαταγγέλλει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης για την καθίζηση που υπέστη το οδόστρωμα στο Χαλκερό μετά από την έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών. 

Με αφορμή την απάντηση του υπουργού κ.Σταθάκη, σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, σε σχέση με τον ΤΑΠ καθώς και τα έργα ύδρευσης και άρδευσης στην δημοτική ενότητα Φιλίππων, ο Δήμος Καβάλας επισημαίνει τα εξής:

O κ. Παπαδόπουλος σε ραδιοφωνική εκπομπή σήμερα 29/8/2018, αναφερόμενος στο θέμα του ΤΑΠ, επανήλθε με συκοφαντίες, ψεύδη και ανακρίβειες. Μεταξύ άλλων μίλησε για «διαπλοκή και συναλλαγή  πίσω από κλειστές πόρτες», αναφέροντας περαιτέρω «πως έμεινε η Δήμαρχος μόνη της με τον ΤΑΠ μισή ώρα με κλειστές πόρτες»...

Τη διακοπή των εργασιών κατασκευής του αγωγού αερίου TAP είχε ως αποτέλεσμα η συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής των Φιλίππων, τουλάχιστον σύμφωνα με την κατασκευάστρια κοινοπραξία. 

 

Με απορία στην αρχή για τη μη συμμετοχή μας και με μεγάλη έκπληξη στη συνέχεια, πληροφορηθήκαμε την αιτία του επιλεκτικού αποκλεισμού μας από την πρόσφατη συνάντηση των υπευθύνων του ΤΑΡ με τη δημο

Την έντονη αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας προκάλεσαν οι συνεχείς παρεμβάσεις και τα σχόλια του προέδρου του Σώματος Γιώργου Γραμμένου μετά από κάθε τοποθ

Αναβλήθηκε για τις 13 Δεκεμβρίου 2018 η δίκη των 8 Καβαλιωτών που είχαν συλληφθεί στα τέλη Ιουνίου για παρεμπόδιση έργου σε μια αγροτική περιοχή στην οποία όμως δεν υπήρχε καν εργοτάξιο του TAP. 

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου εκδικάζεται η υπόθεση των κατηγορουμένων που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι παρεμπόδισαν τον TAPνα προχωρήσει στην κατασκευή του έργου στην περιοχή των Τεναγών.

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον πρόεδρο του συλλόγου αγροτών Καβάλας Θέμη Καλπακίδη για δήθεν παρεμπόδιση του έργου του TAP χωρίς όμως να γίνεται η παραμικρή εργασία κατασκευής!!! 

Η στιγμή της σύλληψης του Θέμη Καλπακίδη στα χωράφια κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου. Τρεις αστυνομικοί τον παίρνουν σηκωτό από το έδαφος. 

 

Στην Αστυνομία προσήχθη ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης που βρίσκεται σε απεργία πείνας ζητώντας την αλλαγή όδευσης του αγωγού TAP

Βανδαλισμοί στην πρόσοψη του Δημαρχιακού Μεγάρου Καβάλας σημειώθηκαν λίγο μετά τις 12:30 το βράδυ της Παρασκευής 25 Μαΐου 2018.

γράφει ο Τάσος Αποστολίδης

 

Στο σημείο όπου οι αγρότες σταμάτησαν τις εργασίες κατασκευής του TAP βρέθηκε κι ένας γνώριμος των αστυνομικών από τα παλιά. Πρόκειται για τον Ανδρέα Κωνσταντακόπουλο, απόστρατο ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος είναι σήμερα πρόεδρος της Ένωσης Διαπραγματευτών Ελλάδας.

Τα έργα άρδευσης και ύδρευσης και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου βρέθηκαν στο επίκεντρο ενημερωτικής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν η διευθύντρια του ΤΑΡ για

Αρχαιολογικά κατάλοιπα ανθρώπινης παρουσίας στη Θράκη από την νεολιθική περίοδο (4η χιλιετία π.Χ.) έως τα μεταβυζαντινά χρόνια έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, στο πλαίσιο των κατασκευαστ

Με την ολοκλήρωση του 31ου ετήσιου συνεδρίου «Το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και Θράκη» στη Θεσσαλονίκη, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ενημερώνει για τη συμβολή του στη διενέργε

Με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής (3 Μαρτίου), ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) παρουσιάζει μοναδικές περιπτώσεις εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών για την προστασία της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας. Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης της Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και με βασική προτεραιότητά του την ασφάλεια, ο ΤΑΡ προστατεύει την άγρια ζωή της χώρας στη γη, το νερό και τον αέρα.

Ένα βήμα πιο κοντά έρχεται το φυσικό αέριο στην Καβάλα μετά τη σημερινή υπογραφή, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, της δανειακής σύμβασης μεταξύ της Δημόσιας Επιχ

Στο πλευρό των αγροτών στα Τενάγη των Φιλίππων τάσσεται το σωματείο εργαζομένων στα λιπάσματα της Καβάλας, οι οποίοι επιμένουν στην αλλαγή της όδευσης του αγωγού TAP. Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως αν ο TAP δεν σεβαστεί τη βούληση της τοπικής κοινωνίας και των αγροτών του δήμου Καβάλας για αλλαγή της όδευσης του αγωγού από τα Τενάγη των Φιλίππων, θα τους βρει «απέναντι».

Την εξέλιξη των έργων για τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP AG) παρουσίασε η Διευθύντρια του Έργου για την Ελλάδα, Κατερίνα Παπαλεξανδρή, στο ετήσιο Athens Energy Forum που διοργανώθηκε το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου 2018, με τη συμμετοχή εκλεκτών ομιλητών –  συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Γιώργου Σταθάκη.

  Στις 21/02/2018 ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Νέστου είχε συνάντηση-ενημέρωση από τον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Καβάλας και τη Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού TAP. Ενημερωθήκαμε για τις εξελίξεις σχετικά με την όδευση του αγωγού TAP και τις επιπτώσεις που θα έχει σε μια ιδιαίτερη περιοχή μοναδική στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως.

Το Δημόσιο στράφηκε εναντίον του Δήμου Καβάλας αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα σχετικά με την εξέλιξη της εκδίκασης της υπόθεσης του αγωγού TAP στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ως εξαιρετικά σοβαρό χαρακτηρίζεται από την πλευρά της κοινοπραξίας του αγωγού TAP  το πρόβλημα που παραμένει σε εκκρεμότητα για την υλοποίηση του αγωγού σε ένα τμήμα μήκους 10 χιλιομέτρων στην περιοχή Τενάγη Φιλίππων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του energypress.gr για το λόγο αυτό, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στην Αθήνα για την εβδομάδα που διανύουμε από το υπουργείο ενέργειας με τη συμμετοχή εκπροσώπων της κοινοπραξίας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης της Καβάλας με θέμα την πρόοδο των εργασιών του αγωγού.

"Να μην βάζουμε από την πίσω πόρτα ζητήματα, δίνοντας εμείς δικαιώματα σε πάγιες απαιτήσεις κάποιας άλλης πλευράς, με αντίκτυπο στο πολύ ευαίσθητο και με πολιτικές προεκτάσεις ζήτημα της Θράκης. Ας μην δίνουμε εμείς δικαιώματα με τις επιλογές μας σε αυτούς που επιχειρηματολογούν εναντίον της πατρίδας μας. Εκόντες, άκοντες, δημιουργούμε από μόνοι μας ένα θέμα με εθνικές προεκτάσεις..."

Αιχμηρότατος εμφανίζεται ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ με εκτενή γραπτή δήλωσή του σχετικά με το βίντεο που προέβαλε την περασμένη εβδομάδα το Euronews και το οποίο αποτελεί συμπαραγωγή με

Σελίδες