Θέμης Καλπακίδης

«Τα μέτρα όλοι τα διαβάζουμε θέλουμε να δούμε και να υλοποιούνται. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον ντόρο που είχε γίνει με τις επιδοτήσεις λόγω κορωνοϊού που ακόμα δεν τις έχουμε πάρει», λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης. 

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας της Κ.Α.Π. Θέμης Καλπακίδης, με γραπτή του δήλωση τοποθετείται σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, αλλά και για το κύρος του Δημοτικού Ωδείου που όπως αναφέρει υποβαθμίζεται. 

"Με αφορμή την σύμβαση μίσθωσης μεταξύ του Δήμου και της κοινοπραξίας ΤΑΡ, για ακόμη μία φορά διαφαίνεται ότι η διαχείριση της Δημοτικής περιουσίας και των συμφερόντων των Δημοτών της Καβάλας αντιμετωπίζονται τουλάχιστον με προχειρότητα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο  Θέμης Καλπακίδης.    

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας οι κατηγορούμενοι, Θέμης Καλαπακίδης (πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Καβάλας) και Λευτέρης Κωταϊδης (πρ. δήμαρχος Φιλίππων) για τα περιστατικά που σημειώθηκαν στο σημείο Καρυδιές, τον Αύγουστο του 2018, στο πλαίσιο των διεκδικήσεων για την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ.

 

Αναφορά στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Π.Ε. Καβάλας.κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμαβσαης Θέμης Καλπακίδης με αφορμή την έντονη δυσοσμία κοντά στον βιολογικό του δημοτικού διαμερίσματος των Φιλίππων του Δήμου Καβάλας.

«Δεν μπορούμε να θυμόμαστε τα προβλήματά μας μόνο Δεκέμβριο και Ιανουάριο κλείνοντας τους δρόμους και να ταλαιπωρούμε τους συμπολίτες μας» δηλώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Κ

Την κοινοπραξία που κατασκευάζει τον αγωγό φυσικού αερίουTAPκαταγγέλλει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης για την καθίζηση που υπέστη το οδόστρωμα στο Χαλκερό μετά από την έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών. 

Με την κατηγορία της «παράνομης βίας» συνελήφθησαν σήμερα Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης και Αλέξης Παπαδόπουλος μετά από τη μήνυση που κατατέθηκε από την πλευρά της κοινοπραξίας του αγωγού TAP. 

Την απόφασή της να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υπόθεση της όδευσης του TAPαπό τα Τενάγη ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η Συντονιστική Επιτροπή κατά του αγωγού TAP στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων. 

Τη διακοπή των εργασιών κατασκευής του αγωγού αερίου TAP είχε ως αποτέλεσμα η συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής των Φιλίππων, τουλάχιστον σύμφωνα με την κατασκευάστρια κοινοπραξία. 

 

Κάλεσμα στον αγώνα διαμαρτυρίας για να αλλάξει η όδευση του αγωγού TAP από τα Τενάγη των Φιλίππων απευθύνει η συντονιστική επιτροπή για αύριο Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 8:00 στη θέση Καρυδιές. 

Αναβλήθηκε για τις 13 Δεκεμβρίου 2018 η δίκη των 8 Καβαλιωτών που είχαν συλληφθεί στα τέλη Ιουνίου για παρεμπόδιση έργου σε μια αγροτική περιοχή στην οποία όμως δεν υπήρχε καν εργοτάξιο του TAP. 

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου εκδικάζεται η υπόθεση των κατηγορουμένων που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι παρεμπόδισαν τον TAPνα προχωρήσει στην κατασκευή του έργου στην περιοχή των Τεναγών.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία πείνας είναι ο "Υπάτιος" Αντόνιο Λουτσέρι και ο Θέμης Καλπακίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την χθεσινή αναβολή της δίκης τους για τις 12 Ιουλίου, δέχθηκαν αφόρητες πιέσεις από τους δικούς τους ανθρώπους να σταματήσουν την απεργία πείνας καθώς υπάρχουν φόβοι για την υγεία τους. 

Λιπόθυμος έπεσε στο πάτωμα του μονομελούς δικαστηρίου Καβάλας ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Ιουνίου 

Η  Ν.Ε. Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την αντίθεσή της στη σύλληψη των συμπολιτών μας που αντιδρούν στην όδευση του αγωγού φυσικού αερίου από την περιοχή των Φιλίππων.

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον πρόεδρο του συλλόγου αγροτών Καβάλας Θέμη Καλπακίδη για δήθεν παρεμπόδιση του έργου του TAP χωρίς όμως να γίνεται η παραμικρή εργασία κατασκευής!!! 

Η στιγμή της σύλληψης του Θέμη Καλπακίδη στα χωράφια κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου. Τρεις αστυνομικοί τον παίρνουν σηκωτό από το έδαφος. 

 

Συνεχίζονται κι από ό,τι φαίνεται θα συνεχιστούν οι προσαγωγές και οι συλλήψεις όσων αντιδρούν στην κατασκευή του αγωγού αερίου TAP, ο οποίος περνά μέσα από τα χωράφια τους. 

 

Στην Αστυνομία προσήχθη ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης που βρίσκεται σε απεργία πείνας ζητώντας την αλλαγή όδευσης του αγωγού TAP

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης,  συνεχίζει για 6η ημέρα την απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για την μη αλλαγή όδευσης του ΤΑΠ και ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Συνεχίζει την απεργία πείνας που ξεκίνησε πριν από τέσσερις ημέρες ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης με αίτημα την αποχώρηση των συνεργείων του αγωγού TAPαπό τα Τενάγη των Φιλίππων. 

Σε απεργία πείνας προχώρησε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης διεκδικώντας την αλλαγή της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και την παύση των εργασιών.

Θέμης Καλπακίδης: "Αφού τελείωσε το έργο κατά 99,9% γιατί ζητούν χρηματοδότηση από τις τράπεζες; Περιμένουμε την αστυνομία να μας υπερασπιστεί. Εμείς θα είμαστε εκεί, η επανάσταση θα ξεκινήσει από την Καβάλα. Η περιοχή μας βιάζεται και μαζί και οι ζωές μας."

Το έργο της κοινοπραξίας JP-ΑΒΑΞ για την κατασκευή των υπολειπόμενων χιλιομέτρων του αγωγού αερίου TAP σταμάτησαν αγρότες το πρωί της Πέμπτης 17 Μαΐου στην περιοχή των Φιλίππων. 

 

Επιστολή προς την διευθύντρια του αγωγού TAP στην Ελλάδα Κατερίνα Παπαλεξανδρή απέστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Καβάλας, απαντώντας στο αίτημα της κοινοπραξίας για διαμεσολάβηση.

 

Σελίδες