Το Θεατρικό καλλιτεχνικό Εργαστήρι της «Θεάτρου Ανάβασις», ο Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών και Φιλοτέχνων Καβάλας (ARTATTACK, και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας παρουσιάζουν το Σάββατο 26 Μαΐου στις 20:00 στο Αμφιθέατρο της πρώην Νομαρχίας το έργο «Η γειτονιά του κόσμου»

 

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή παράσταση με αποσπάσματα από έργα Γιάννη Ξανθούλη, Γιώργου Σεβαστίκογλου και Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία/θεατρική προσαρμογή της Μαρίας Καραβία. 

 

Το έργο

Σε γειτονιά μιας πόλης κάπου στην Μεσόγειο, ζούνε αρμονικά έλληνες και Ισπανοί μαζί. Η ζωή τους κυλά στην καθημερινότητα όμορφα, με πολλά κοινά στοιχεία, όπως όλοι οι λαοί της Μεσογείου, έτσι που να δημιουργούν έναν μικρό δικό τους κόσμο, που όμως δεν έχει σύνορα.

 

Απόλυτα επίκαιρο το θέμα με ένα δυνατό μήνυμα, τη συνύπαρξη διαφορετικών λαών με διαφορετικούς πολιτισμούς.

 

 

Τα αποσπάσματα από έργα των Γιάννη Ξανθούλη, Γιώργου Σεβαστίκογλου και Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, προσαρμοσμένα στην παράσταση από την Μαρία Καραβία, και κείμενα που η ίδια έγραψε, δίνουν την πραγματική εικόνα της ζωής των ανθρώπων αυτών, σε μια περασμένη εποχή που θα μπορούσε να είναι και σήμερα. 

 

Το σκηνικό σκηνογράφησε ο Σωτήρης Κορδομάτης και ζωγράφισαν με τα ζεστά χρώματα της Μεσογείου, οι κυρίες του Συλλόγου Εικαστικών και Φιλοτέχνων, Ζωή Ζαχαριάδη, Αγγελική Μπίνου και Σοφία Παναγιωτίδου. Μέρος των κοστουμιών, κατασκευάσθηκαν από την Αγγελική Μπίνου, και ορισμένα παραχώρησε το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.  

Στο τέλος της παράστασης θα κληρωθούν λαχνοί και 6 τυχεροί(παιδιά και ενήλικες), θα κερδίσουν την ελεύθερη παρακολούθηση μαθημάτων θεάτρου για έναν μήνα(Ιούνιο ή Σεπτέμβριο). Πληροφορίες: 6976879029.