Οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης της έκθεσης KavalaExpo2018 του Επιμελητηρίου Καβάλας συζητήθηκαν της διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας 23 Απριλίου. 

 

Η ημερομηνία για τη φετινή διοργάνωση συμφωνήθηκε το διάστημα από 5 έως 9 Οκτωβρίου ενώ από την πλευρά τη διοίκησης τονίστηκε πως η έκθεση τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί υποβάθμιση γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη μιας νέας αρχής για τη διοργάνωση. 

 

Η πλευρά της διοίκησης πρότεινε τη σύσταση μιας επιτροπής για τη διοργάνωση της έκθεσης η οποία στη συνέχεια θα αναλάβει να καταλήξει σε προτάσεις για την μεγαλύτερη αξιοποίηση του εκθεσιακού κέντρου. Η ομάδα που θα συσταθεί θα αναλάβει να προτείνει και το πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν τις ημέρες που θα διαρκέσει η έκθεση. 

 

Όσον αφορά στην τιμολογιακή πολιτική της φετινής έκθεσης συμφωνήθηκε να παραμείνει στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. 

 

Παράλληλα η τεχνική ομάδα που ήδη υπάρχει και θα εμπλουτιστεί με νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου η οποία θα αναλάβει και θα παρακολουθεί την τεχνική επιβάρυνση του εκθεσιακού κέντρου.

 

Ο Παύλος Ζησίμου ζήτησε να εξεταστεί η πιθανότητα της συνεργασίας με εξειδικευμένους ανθρώπους οι οποίοι θα αναλάβουν να διοργανώσουν την έκθεση αλλά θα έχουν και την ευθύνη για την επιτυχία ή την αποτυχία του εγχειρήματος. 

 

Η διοίκηση συμφώνησε με τη συγκεκριμένη πρόταση λέγοντας μάλιστα πως η εν λόγω συνεργασία θα μπορούσε να επεκταθεί σε δωδεκάμηνη βάση προκειμένου να δοθούν κατευθύνσεις για την αξιοποίηση του εκθεσιακού κέντρου και με άλλες διοργανώσεις και εκδηλώσεις. 

 

Με τη συγκεκριμένη πρόταση συμφώνησε και ο Κίμωνας Παπαδόπουλος ο οποίος πρότεινε επίσης, η ομάδα που θα δημιουργηθεί για τη διοργάνωση της έκθεσης να απαρτίζεται από άτομα μέσα από το ΔΣ που έχουν όρεξη και μεράκι να ασχοληθούν με το αντικείμενο.