Ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη 24/02 η πρώτη φάση της εκπαίδευσης υπηρεσιακών στελεχών των κοινωνικών υπηρεσιών, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Υποέργου 3 του Πρότυπου Προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιεί ο Δήμος Παγγαίου. 

Αναλυτικότερα το Υποέργο 3 με τίτλο: «Εκπαίδευση – Κατάρτιση»,  αφορά στην εκπαίδευση του προσωπικού του δήμου Παγγαίου και του Γενικού  Νοσοκομείο Καβάλας, αναφορικά με κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες κατά την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Λαμβάνοντας υπόψη τη διαμορφωμένη κοινωνική πραγματικότητα, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, σχεδιάστηκε η δόμηση των δυο κύκλων των σεμιναρίων με θεματολογία, τους τομείς προτεραιότητας του Προγράμματος, υπό το πρίσμα όμως του επηρεασμού τους από τη διαμορφούμενη κοινωνική πραγματικότητα και με στόχο τη βελτίωση της ικανότητας των στελεχών – ωφελούμενων των σεμιναρίων να ανιχνεύουν, υποδέχονται και αντιμετωπίζουν αντίστοιχες ανάγκες. 

Υπό  το πρίσμα  αυτό και σε ό,τι αφορά στα στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Παγγαίου στο πλαίσιο του τριήμερου σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

1ο Σεμινάριο: Οικονομική κρίση και καινοτόμες παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής (διάρκεια 5 ώρες) με εισηγήτρια τη Μάρω Βασσάρα, Ψυχολόγο, Επιστημονική Υπεύθυνη Επιστημονικά Υπεύθυνη Γραφείο  Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Νεάπολης – Συκεών & Κέντρου Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ.              

2ο Σεμινάριο: Εξουθένωση από την εργασία και αντιμετώπιση εργασιακού στρες (διάρκεια 5 ώρες) με εισηγητή τον  Λευτέρη Κωνσταντινίδη Ψυχολόγο Msc & Phd

3ο Σεμινάριο: Επικοινωνία και κοινωνικές δεξιότητες (διάρκεια 5 ώρες) με εισηγητή τον. Λευτέρη Κωνσταντινίδη Ψυχολόγο Msc & Phd

Τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθεί ο δεύτερος κύκλος των σεμιναρίων προς τα στελέχη του Γ.Ν. Καβάλας στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος.