Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας.

Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους του νομού, να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας, έξω από τα δικαστήρια την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη.  Μέρα που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το σωματείο ενάντια στις αναγκαστικές άδειες και την τρίμηνη διαθεσιμότητα που τους επέβαλε η εργοδοσία.

Ο Λαυρεντιάδης με τις πλάτες της κυβέρνησης, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, προχώρησε σε απολύσεις αγωνιζόμενων εργατών και έχει εξαπολύσει μπαράζ ποινικών διώξεων, προκειμένου να κάμψει το αγωνιστικό φρόνιμα των εργαζομένων. Όπως και πολλοί άλλοι επιχειρηματίες, αφού για χρόνια ξεζούμισε τους εργαζόμενους για να μεγαλώνει η κερδοφορία του, τώρα επιδιώκει να πετάξει στο δρόμο όσους εργαζόμενους δεν δεχτούν να μετατραπούν σε πραγματικούς σύγχρονους σκλάβους.

Αξιοποιώντας πλήρως το αντεργατικό, νομοθετικό οπλοστάσιο που του έχουν εξασφαλίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως και όλους οι προηγούμενες κυβερνήσεις προσπαθεί να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους, να δυναμώσει την επίθεση του, να αφαιρέσει δικαιώματα και κατακτήσεις.

Είναι αυταπόδεικτο πια σε όλους, για ποιόν νομοθετεί και για ποιον "δουλεύει" και αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες. Για την μεγαλοεργοδοσία και τους επιχειρηματικούς ομίλους, για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους. Αντίστοιχη επίθεση ετοιμάζει να κάνει η κυβέρνηση άλλωστε με το νέο νόμο για τα Εργασιακά, την πλήρη κατάργηση των ΣΣΕ και τις ομαδικές απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο δρόμο από την οργάνωση και την αντίσταση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας, ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς. Να οργανώσουμε την πάλη όχι μόνο ενάντια στην αντεργατική πολιτική αλλά να βάλουμε πορεία για νέες κατακτήσεις, για όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη.

 

Απαιτούμε:

Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων- ανάκληση όλων των απολύσεων.
Απόσυρση όλων των μηνύσεων και ποινικών διώξεων εναντία σε συνάδελφους αγωνιστές, να μπουν στο αρχείο από τον Εισαγγελέα.
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. Όχι στις ατομικές συμβάσεις και τις διαθεσιμότητες.
Μόνιμη - σταθερή δουλειά για όλους.
Η δημοτική αρχή και οι τοπικοί φορείς να πάρουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των απολυμένων απεργών και των οικογενειών τους.
Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της για την σωστή λειτουργία του εργοστασίου.

 

Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ

Καβάλα 4/9/2016