Τέσσερα εργατικά Σωματεία με επιστολή τους προς το Εργατικό Κέντρο Καβάλας δηλώνουν τη στήριξη τους στον αγώνα των εργαζομένων στη ΒΦΛ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΔΡΑΜΑΣ – ΣΕΡΡΩΝ: Ο Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Καβάλας – Δράμας – Σερρών εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα που δίνουν τις τελευταίες εβδομάδες οι Εργαζόμενοι στην Βιομηχανία Λιπασμάτων ELFE.  Στηρίζει τα αιτήματά τους για δικαίωμα σε αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας που αρμόζουν στον ευάλωτο αυτό κλάδο με τις ανθυγιεινές συνθήκες που τον συνοδεύουν.

Καμία θέση εργασίας δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο.

Από το Δ.Σ. του Σωματείου

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Το Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Επιχειρήσεις Καβάλας συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων ELFE. Χρειάζεται επιμονή και συνέχιση του αγώνα τους προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας καθώς επίσης και οι αξιοπρεπείς αμοιβές που ταιριάζουν στις σύγχρονες εργασιακές συνθήκες.

 

Από το Δ.Σ. του Σωματείου

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΥΤΟΥΣ & ΠΡΟΚΥΜΑΙΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»: Το Δ.Σ. του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Λιμένος Καβάλας Κύτους και Προκυμαίας «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» και τα μέλη του εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους Εργαζόμενους της Βιομηχανίας Λιπασμάτων ELFE που δίνουν τον δικό τους αγώνα στην πύλη του Εργοστασίου για την διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας καθώς και των αντίστοιχων συνθηκών εργασίας.

 

Από το Δ.Σ. του Σωματείου

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ:

Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων δοκιμάζονται, οι εργαζόμενοι στην Βιομηχανία Λιπασμάτων ELFE  αγωνίζονται για τις θέσεις εργασίας τους και για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Το Σωματείο Καθαριστριών Δημοσίων Κτιρίων Ν. Καβάλας συμπαρίσταται στον αγώνα τους και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους

           

Από το Δ.Σ. του Σωματείου

Ανακοινώσεις εξέδωσαν επίσης: 

 

Το Σωματείο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ ‘’Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ’’

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Το Δ.Σ του σωματείου μας και τα μέλη του εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και συμπαραστέκονται στους εργαζόμενους της ΕΛΦΕ(ΒΦΛ) και στο δίκαιο αγώνα τους. 
     Καλούμε τους εργαζόμενους, που εργάζονται κάτω από άθλιες και ανθυγιεινές συνθήκες, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας που τους θέλει να δουλεύουν για ψίχουλα. Εκμεταλλευόμενοι την κρίση και την ανεργία, βάζει σε εφαρμογή τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν οι κυβερνήσεις υπάλληλοι του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. 
     Καλούμε το λαό της Καβάλας να συμπαρασταθεί στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΦΛ. Η νίκη της ΒΦΛ θα είναι νίκη ολόκληρου του εργατικού κινήματος. Είναι μια ανάσα στα σχέδια του λαού μας απέναντι στα μονοπώλια που τον θέλουν σκλάβο στον 21ο αιώνα.
Την ελπίδα χωρίς αυταπάτες την δίνουν μόνο οι αγώνες μας.
Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Η Διοίκηση

 

 

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

 

ΚΑΛΕΣΜΑ- ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων & ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Καβάλας εκφράζει την βαθιά του συμπαράσταση και αλληλεγγύη απέναντι στους εργαζόμενους της ΒΦΛ, όπου το τελευταίο διάστημα δέχονται ισχυρές πιέσεις από την εργοδοσία τους  για να υπογραφούν νέες ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου όπου προβλέπουν μείωση του μισθού τους.

Συγχαίρουμε τους συναδέλφους μας όπου δεν λύγισαν στις πιέσεις ακόμα και όταν τους επιβλήθηκε αναγκαστική άδεια και στην συνέχεια 3μηνη διαθεσιμότητα.

Οι μεγαλοεργοδότες, οι επιχειρηματικοί όμιλοι σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργασιακό χώρο εκμεταλλευόμενοι όλα τα αντεργατικά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής έχουν εξαπολύσει συντονισμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Προχωρούν σε μειώσεις μισθών, σε καταστρατήγηση του σταθερού χρόνου εργασίας, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες, τρόικά ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης με στόχο την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης.

Σήμερα χρειάζεται η μέγιστη δυνατή ενότητα της εργατικής τάξης, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, σε όλους τους χώρους και κλάδους, για να αντιμετωπίσουμε την νέα λαίλαπα που έρχεται, για να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση όλων των απωλειών.

Ο Λαυρεντιάδης έχει συμμάχους την κυβέρνηση, τους υπόλοιπους μεγαλοεπιχειρηματίες, την ΕΕ, εμείς πρέπει να ισχυροποιήσουμε την δική μας συμμαχία, της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

 

Έχουμε την δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε

 γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!!