Πόλος έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα έχει γίνει η πόλη των Σερρών χάρη στο «Εργοστάσιο παγωτού».

 

Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο και διαδραστικό μουσείο που δημιούργησε η γαλακτοβιομηχανία Κρι-Κρι με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων λειτουργίας. 

 

Το σχεδιασμό και την επιμέλεια του εργοστασίου έχουν οι Dream Workers, δηλαδή ο Γρηγόρης Αβανίδης, η Βίκυ Βουρνιά και ο Δημήτρης Συμεωνίδης

 

Πρόκειται για την ίδια ομάδα που δημιούργησε την «Ονειρούπολη» της Δράμας πριν από δύο δεκαετίες, τον «Μύλο των Ξωτικών» στα Τρίκαλα και δεκάδες άλλα επιτυχημένα πρότζεκτ σε όλη τη χώρα. 

 

Το «Εργοστάσιο Παγωτού» άνοιξε τις πύλες του στις 12 Μαρτίου αλλά μέρες πριν την επίσημη έναρξη, οι κρατήσεις «έπεφταν βροχή» με αποτέλεσμα να βγει sold out έως τον Ιούνιο! 

 

Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επίσκεψη σχολικές ομάδες αλλά και μεμονωμένοι επισκέπτες. 

 

Το θεματικό πάρκο έχει αναπτυχθεί σε έναν στεγασμένο χώρο 2.000 τ.μ., σε έξι διαφορετικές αίθουσες, με τις ξεναγήσεις σε αυτό να διαρκούν περίπου μία ώρα και να μοιάζουν με «ταξίδι» στο χρόνο αλλά και με παιχνίδι. 

 

Μπαίνοντας, βρίσκεσαι ξαφνικά πίσω στο 1954, στην παλιά πλατεία της πόλης των Σερρών, όπου λειτούργησε το πρώτο μικρό, παραδοσιακό γαλακτοπωλείο της Κρι-Κρι. 

 

Σε άλλο σημείο βλέπεις την αγνότητα των πρώτων υλών που δίνει η λίμνη Κερκίνη. 

 

Μετά μαθαίνεις τα μυστικά παραγωγής αγαπημένων παγωτών όπως οι πύραυλοι και τα ξυλάκια ενώ σε άλλο σημείο έχουν αναπτυχθεί διαδραστικά παιχνίδια και χώροι φωτογράφισης. 

 

Στο «εργαστήρι παγωτού» ο κάθε επισκέπτης βάζει ελεύθερα τη φαντασία του να δουλέψει και κάνει πρακτική εξάσκηση σε όσα «διδάχθηκε» κατά την ξενάγηση ώστε να φτιάξει με τα χέρια του το παγωτό των ονείρων του. 

 

Εννοείται ότι η ο καθένας μπορεί να φάει όσο παγώτο θέλει (ή αντέχει). 

 

Στο «Εργοστάσιο Παγωτού» η γενική είσοδος είναι στα 7€ ενώ υπάρχουν εκπτωτικές τιμές για οικογένειες. Η είσοδος είναι δωρεάν για όλα τα άτομα με αναπηρίες. 

 

Λειτουργεί καθημερινά για τις προγραμματισμένες επισκέψεις των σχολείων και τα Σάββατα για τις επισκέψεις μεμονωμένων επισκεπτών. 

 

Οι ξεναγήσεις προσαρμόζονται ανάλογα με το γκρουπ που δημιουργείται. 

 

Περισσότερες πληροφορίες: www.icecreamfactory.gr

 

Λίγα λόγια 

για τους Dream Workers 

 

Το «Εργοστάσιο Παγωτού» είναι άλλη μια δημιουργία των Dream Workers, μιας δημιουργικής ομάδας που έχει κατασκευάσει δεκάδες θεματικά πάρκα που έγιναν viral και σημεία αναφοράς για τις πόλεις που τα φιλοξένησαν. 

 

Πριν 22 χρόνια δημιούργησαν την «Ονειρούπολη», το πρώτο χριστουγεννιάτικο χωριό στη χώρα, που έγινε μόδα, αντιγράφηκε αλλά παραμένει ακόμη και σήμερα αυτό που καθιστά την πόλη της Δράμας «πρωτεύουσα των Χριστουγέννων». 

 

Όπου έβαλαν την υπογραφή τους, δημιούργησαν ρεκόρ επισκεπτών, όπως για παράδειγμα στον απόλυτα πετυχημένο «Μύλο των Ξωτικών» στα Τρίκαλα ή στον «Αστερόκοσμο» της Θεσσαλονίκης. 

 

Έχουν κάνει αρκετές παραγωγές για λογαριασμό της ΔΕΘ – Helexpo αλλά και για άλλους φορείς. 

 

Χαρακτηριστικά παραδείγματα της δουλειάς τους είναι «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», «Μουσείο Frappé», «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», «Γιγάντιοι Δεινόσαυροι», «Ηρακλής - Οι 12 Άθλοι», «Οδύσσεια», «Τα κορυφαία Παραμύθια του Κόσμου», «Οι περιπέτειες Πινόκιο» κ.α.