Νέα επιδείνωση του καιρού έρχεται από το βράδυ της Τρίτης (21/11) και αναμένεται να επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά του τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

 

Για την αλλαγή του καιρού, έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με το οποίο τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν αργά το βράδυ της Τρίτης στα δυτικά και πιο συγκεκριμένα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

 

Ωστόσο, μεγαλύτερα θα είναι τα προβλήματα που θα σημειωθούν την Τετάρτη, στις ίδιες περιοχές όπως επίσης και σε ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι και στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες. Από το μεσημέρι, το κύμα θα επηρεάσει επίσης τα ανατολικά τμήματα της Θράκης.

 

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές κατά διαστήματα θα σημειωθούν και στην ανατολική Αττική, ενώ μέχρι τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται καταιγίδες.

 

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από το Σαββατοκύριακο.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

 

Ο καιρός την Τετάρτη (22/11)

 

Στα δυτικά, τα νότια και τα βορειοανατολικά καθώς και στην ανατολική νησιωτική χώρα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την ανατολική Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.

 

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

 

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με σποραδικές βροχές και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη καταιγίδες. Από μεσημέρι τα φαινόμενα στα ανατολικά τμήματα της Θράκης θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

 

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

 

Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ο καιρός την Πέμπτη (23/11)

 

Άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα σταματήσουν.

 

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια και θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Ο καιρός την Παρασκευή (24/11)

 

Στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες.

 

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Ο καιρός το Σάββατο (25/11)

 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τη Θράκη και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις τις βραδινές ώρες.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

 

πηγή: news247.gr