Ο Απόστολος Αγγελίδης εκπροσωπεί το 5ο Γενικό Λύκειο Καβάλας στη Βουλή των Ελλήνων, ως Έφηβος Βουλευτής.

 

Σχετική ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει:

 

Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας – Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή

 

ΚΖ ́ Σύνοδος (2022 – 2023)

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το θέμα που μας απασχόλησε αυτή τη χρονιά εντάσσεται στην ενότητα με τίτλο  «ΑΦΟΠΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΙΑ».

 

Ως υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος (Παπανικολάου Κ., Καραπολίδου Π., και Ευθυμιάδου Μ.) αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με το φαινόμενο της βίας καθώς αποτελεί μείζον πρόβλημα που υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία.

 

Εστιάσαμε στους έφηβους και στους μηχανισμούς μέσω των οποίων μπορούν να εμπεδωθούν και να αναπαραχθούν από αυτούς τέτοιου είδους συμπεριφορές.

 

Εργαλείο για την επίτευξη του στόχου αυτού αποτέλεσε η Τέχνη.

 

Οι μαθητές που συμμετείχαν, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, βιωματικές δράσεις και συζητήσεις κλήθηκαν να απαντήσουν στα ερωτήματα: Τι σημαίνει πολιτική βία; Η έννοια της πολιτικής και της βίας είναι ασυμβίβαστες ή όχι; Πόσο εύκολα ένας έφηβος μπορεί να υιοθετήσει επιζήμια στερεότυπα (π.χ. έμφυλοι ρόλοι, ρατσισμός κ.λ.π.); 

 

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες μαθητές επέλεξαν, με μυστική ψηφοφορία, τον Αγγελίδη Απόστολο ως εκπρόσωπο του σχολείου μας.

 

Με πολλή μεγάλη ικανοποίηση είδαμε τα παιδιά να κάνουν πράξη βασικές αρχές της Δημοκρατίας: τον διάλογο, τον σεβασμό στην ετερότητα, την ευθύνη, τη συνεργασία.

 

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τον Απόστολο που μας εκπροσωπεί και συμμετέχει ως Έφηβος Βουλευτής, στην  ΚΖ ́ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων που διεξάγεται από 4 έως 9 Σεπτεμβρίου 2023.