Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων, θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 28, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 21:00 στην Παλιά Μουσική την παράσταση «Συνελήφθη μαϊμού που δε χωρούσε πουθενά», μία διασκευή του διηγήματος «Εξομολογήσεις μιας μαϊμούς από τη Σιναγκάουα» του Χαρούκι Μουρακάμι.

 

Η παράσταση ήταν προγραμματισμένη για το διήμερο 29 και 30 Αυγούστου, όμως λόγω της μεγάλης ζήτησης (τα εισιτήρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί), θα γίνει παράσταση και τη Δευτέρα 28 Αυγούστου.

 

Η ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας αναφέρει τα εξής:

 

“«Συνελήφθη μαϊμού που δεν χωρούσε πουθενά» performance βασισμένη στο διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι. ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΡΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ.

 

Επειδή τα εισιτήρια και για τις δύο μέρες τείνουν να εξαντληθούν, θα δοθεί ακόμα μια παράσταση τη ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 21:00.

 

Συνεπώς, συνολικά οι παραστάσεις που θα δοθούν θα είναι τρεις.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΤΡΙΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

|ΠΑΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ|

|21:00|

 

Περιγραφή: Μία μαϊμού και μία γυναίκα συναντιούνται σε έναν ιερό τόπο. Η πρώτη εργάζεται παρέχοντας υπηρεσίες χαλάρωσης και η δεύτερη βρίσκεται σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας. 

 

Βρίσκονται σε ένα μεταίχμιο, όπου δε μπορούν να είναι κομμάτι των μικροκοινωνιών που τις περιβάλλουν. Αμφότερες είναι αδέσποτες υπάρξεις, χαμένες ανάμεσα σε εικόνες και μνήμες που τους έχουν φορεθεί και ψάχνουν μία νέα δική τους γλώσσα επικοινωνίας. Αναζητούν την ταυτότητά τους κόντρα σε έναν κόσμο διαρκώς μεταβαλλόμενο. Ακόμη κι αν μία αστυνομική ταυτότητα κάποια στιγμή γίνει αντικείμενο κλοπής...

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Υψιπύλη Σοφιά

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Λαμπρινοπούλου

Διασκευή-Δραματουργική Επεξεργασία: Η ομάδα

Πρωτότυπη Μουσική: Ζήσης Μεζίλης

Φωτισμός-Σκηνικός Χώρος: Βασίλης Αποστολάτος

Κατασκευή Κάμι: Έλενα Στίγκα

Κατασκευή Yukata: Καίτη Δρακάκη

Καλλιτεχνικός Συνεργάτης: Αναστάσης Μελέτης

Φωτογραφίες & Trailer: Ορέστης Σταυρόπουλος, Άννα Φιλίδου

 

Παίζουν: Υψιπύλη Σοφιά, Δανάη-Αρσενία Φιλίδου

 

Τιμές Εισιτηρίων: 10€ Κανονικό, 8€ Μειωμένο

 

*Δεν θα δοθεί καμία άλλη παράταση

**Λόγω πολύ περιορισμένου αριθμού θέσεων, δεν θα γίνει ηλεκτρονική προπώληση ενώ παρακαλούνται οι δικαιούχοι προσκλήσεων που θέλουν να παρακολουθήσουν την παράσταση να επικοινωνήσουν με το ταμείο του Φεστιβάλ Φιλίππων για κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο μετά την έναρξη της παράστασης.

 

Προπώληση στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά 10:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00 ενώ τις ημέρες των παραστάσεων θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του χώρου της εκδήλωσης από τις 19:00 το απόγευμα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 (10.00-14:00).”