Παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Ιουνίου το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων του 13ου Wood Water Wild festival, στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλαιάς Καβάλας.

 

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί το διήμερο (17-18/06).

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

 

“Στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλαιάς Καβάλας, σ' έναν υπέροχο χώρο, παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Ιουνίου 2023 το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων του 13ου Wood Water Wild festival.

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιάννης Προμούσας και η εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιάς Καβάλας, Κυριακή Παντούρη, έγινε ιδιαίτερη μνεία τόσο στις λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή κάποιων δράσεων, όσο και στο ισχυρό μήνυμα προστασίας του Περιβάλλοντος που εκπέμπει η εν λόγω διοργάνωση.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 

 

Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης: Το 13ο Wood Water Wild festival, αποτελεί πλέον έναν από τους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς της περιοχής μας, ο οποίος συνδυάζει την περιήγηση στη φύση με την δημιουργική απασχόληση των παιδιών και την παράδοση με διάφορες μορφές διασκέδασης και ψυχαγωγίας. 

 

Το διήμερο 17 και 18 Ιουνίου, οι μικρού μας φίλοι και οι γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στη νυχτερινή πεζοπορία, την ιππασία, την τοξοβολία και την αναρρίχηση, καθώς και στην παρασκευή γλυκών και παραδοσιακών εδεσμάτων.

 

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη διοργάνωση, η οποία αφενός μεν επικαιροποιεί το μήνυμα της προστασίας του Περιβάλλοντος και αφετέρου της ανάπτυξης εναλλακτικών δράσεων για την ενσωμάτωση του φυσικού μας πλούτου, στη λίστα των πεδίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ως χώροι καλλιτεχνικών και αθλητικών δρώμενων. 

 

Η συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιάς Καβάλας σ' αυτή την προσπάθεια είναι καθοριστικής σημασίας.

 

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι ποιοτικές επιλογές των μελών του, η συχνή προσθήκη νέων στοιχείων στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και ο τρόπος με τον οποίο προβάλλονται τα μαγικά τοπία του ορεινού όγκου της δημοτικής ενότητας Φιλίππων τις ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ, ανοίγουν το δρόμο για την εμφάνιση αντίστοιχων διοργανώσεων και σε άλλα σημεία του Δήμου Καβάλας. 

 

Θέλω να συγχαρώ τόσο τη σημερινή διοίκηση του Συλλόγου, όσο και αυτές που προηγήθηκαν, διότι δεν περιορίστηκαν στην τυπική λειτουργία ενός φορέα, αλλά έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να αναβαθμίσουν τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν τις οικογένειες τους.

 

Όταν η Ιστορία, ο Πολιτισμός και η Πρόοδος των απομακρυσμένων οικισμών βρίσκεται στα χέρια αυτών των ανθρώπων, μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον.

 

Πρόεδρος ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης: Εκ μέρους της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ θα ήθελα να καλωσορίσω τους εκπροσώπους  των τοπικών ΜΜΕ  στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του13ο Φεστιβάλ Wood Water Wild. To Φεστιβάλ γι’ ακόμα μια χρονιά επιστρέφει σε ένα γνώριμο μέρος, που δεν είναι άλλο από το περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας που βρισκόμαστε σήμερα.

 

To Wood Water Wild είναι ένα εναλλακτικό Φεστιβάλ μουσικής, αθλημάτων και δραστηριοτήτων υπαίθρου που ξεκίνησε το 2009 και διεξάγεται κάθε χρόνο στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου και συγκεκριμένα  το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. 

 

Παράλληλα, αποτελεί μια εξαιρετική διοργάνωση, που αναδεικνύει την ομορφιά της φύσης και της περιοχής, η οποία καθιερώθηκε στον χώρο των «εναλλακτικών» διοργανώσεων.

 

Tα Φεστιβάλ που έχουν σωστή οργάνωση, συντονισμό και στοχευμένες ενέργειες προβολής, όπως το Wood Water Wild, μπορούν να αναδείξουν διάφορα τοπόσημα, ή ακόμα και την τοπική δυναμική τους, και να τα μετατρέψουν σε υπολογίσιμο ανταγωνιστικό τουριστικό προορισμό, αξιοποιώντας  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής της Παλιάς Καβάλας (φυσικό περιβάλλον, εναλλακτικές δραστηριότητες, τοπική πολιτιστική κληρονομιά κα). 

 

Παράλληλα, η συμβολή των Φεστιβάλ είναι καθοριστική στην προβολή των στοιχείων του τουριστικού προϊόντος και του τοπικού πολιτισμού, τα οποία ο προορισμός θέλει να προβάλλει, αποτελώντας- ουσιαστικά - τον συνδετικό κρίκο μεταξύ εναλλακτικών δραστηριοτήτων, Τουρισμού και Πολιτισμού.

 

Καλούμε λοιπόν, όλους όσοι δεν έχουν επισκεφθεί το περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας, να το πράξουν το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου, καθώς και τους φίλους του Φεστιβάλ να στηρίξουν μια ιδέα που ξεκίνησε από νέους ανθρώπους, απευθύνεται στους λάτρεις του φυσικού περιβάλλοντος- και όχι μόνον- και προσελκύει και μεγάλο αριθμό οικογενειών, καθώς η επαφή με τη φύση προσφέρει αναρίθμητα πλεονεκτήματα στη διαμόρφωση της ψυχοσύνθεσης των παιδιών και προσφέρει μια τονωτική ένεση για τους μεγαλύτερους.”